Šport
104 ogledov

Slovenec določil plačo predsedniku Fife

gianni infantino EPA
Tričlanski odbor pod vodstvom Tomaža Vesela je določil višino plače, ki jo bosta prejemala predsednik in generalna sekretarka Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Šest mesecev po izvolitvi za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) se je Gianni Infantino le dogovoril o višini svoje plače. Letno bo prejemal po 1,37 milijona evrov (1,5 milijona švicarskih frankov) in dodatke.

Infantino za leto 2016 ne bo dobil bonusa, ima pa dodatke v obliki avtomobila, zastonj namestitve in 2000 švicarskih frankov na mesec za stroške.

Ta sporazum o višini plače tako končuje spor, zaradi katerega je Infantino zanikal, da je pred tem zavrnil plačo v višini dveh milijonov frankov, češ da je žaljiva. To plačo mu je po poročanju medijev ponudila komisija za revizijo in skladnost pod vodstvom Domenica Scale, slednji je nato odstopil s položaja.

Infantinovo plačo in plačo generalne sekretarke Fatme Samoura, ta bo letno prejemala po 1,3 milijona švicarskih frankov, je tako določil tričlanski odbor, ki ga je vodil Tomaž Vesel, novi vodja komisije za revizijo in skladnost pri Fifi.

Plači Infantina in Samoure so sicer približno tri četrtine nižje od plač, ki sta jih prejemala njuna suspendirana predhodnika Joseph Blatter in Jerome Valcke.

 
Komentarjev 2
  • Avatar roksa
    roksa 10:43 01.september 2016.

    Zdaj mi je komaj jasno, zakaj Čefurinkota tak zanima tota funkcija...1.37 milijona ojrof ga grize....ti baraba pokvarjena.........

  • sprehajalec 09:52 01.september 2016.

    Če bo Čeferin izvoljen in če bo prejemal tole plačo, bom z veseljem opazoval, koliko mu bo FURS naračunal doplačila dohodnine. Prav z veseljem bom spremljal članke o tem na paravladnih portalih. Če bo seveda naračunal.