Šport
33 ogledov

Slovenec drugi, Vlašićeva v usnju

1/5
Žurnal24 main
Najboljša hrvaška športnika leta 2010 sta atletinja Blanka Vlašić in alpski smučar Ivica Kostelić. Skakalka v višino je na podelitev prišla v elegantni usnjeni obleki. V galeriji. Jakov Fak osvojil drugo mesto.

Blanka Vlašić je pred mesecem dni že prejela nagrado za najboljšo atletinjo Mednarodne zveze (IAAF), zdaj pa so jo za evropski naslov v skoku v višino, za zlato medaljo na dvoranskem svetovnem prvenstvu in za zmago v diamantni ligi nagradili še v domovini. Druga je bila metalka diska Sandra Perković, tretja pa plavalka Sanja Jovanović. Vlašićeva je hrvaška športnica leta že petič, rekorderka je Janica Kostelić z osmimi naslovi.

Pri moških je Ivica Kostelić, dobitnik dveh srebrnih medalj na OI v Vancouvru, premagal bronastega biatlonskega olimpijca Jakova Faka, ki je medtem postal član slovenske reprezentance, tretji pa je bil jadralec Ivan Kljaković. V ekipnem delu sta priznanji dobili košarkarice Gospića za dvojno domačo lovoriko in zmago v regionalni ligi ter vaterpolisti, ki so zmagali na evropskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.