Šport
195 ogledov

Slovenec z begom ugnal vso konkurenco

Jan Tratnik Facebook
Nov uspeh za slovensko kolesarstvo.

Jan Tratnik je zmagovalec enodnevne kolesarske dirke evropske serije, Volta Limburg Classic. Nekdanji evropski prvak, zdaj član poljske ekipe CCC Sprandi Polkowice, je do svoje šeste zmage med profesionalci in druge letošnje prišel po tem, ko je bil med ubežniki zadnjih 47 kilometrov, tekmece pa zlomil s pospeševanjem v zadnjih metrih.

Tratnik je na kockah v Eijsdenu po 197,5 kilometra zlomil soubežnike s pospeševanjem, pred ciljno črto pa je imel tolikšno prednost, da je lahko mirno dvignil roke v znak v zmagoslavja. Drugi je bil Italijan Marco Tizza, tretji pa Belgijec Jimmy Janssens.

Osemindvajsetletni Idrijčan je prvo letošnjo zmago zabeležil prejšnjo nedeljo, ko je zmagal vožnjo na čas na dirki Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

"Za te dirke sem imel velike načrte. Lani sreča ni bila na moji strani, tokrat je šlo vse gladko. Vse sem načrtoval pred dirko. Sedemdeset kilometrov do konca sem se odločil, da začnem načrt izvrševati. Ko sem se pridružil begu, se nisem počutil dobro, toda nadaljevali smo, opazil sem, da so vsi utrujeni. Pred ciljem sem skoraj padel, zapeljal sem s ceste. Moral sem loviti skupino, vseeno sem prišel do zmage. Dan je bil perfekten," je za spletno stran svoje ekipe povedal Tratnik.

lance armstrong Odpovedal Šport Armstronga vendarle ne bo v Flandrijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.