Šport
2059 ogledov

Slovenija bo vendarle obdržala enega svojih največjih športnih spektaklov!

Portorož challenger tenis Reševalni pas/Twitter
Turnir WTA ostaja v Sloveniji, lokacija še neznana.

Teniški turnir WTA 250, ki ga je gostil Portorož, bo tudi letos potekal v Sloveniji, vendar ne na isti lokaciji, je sporočila Teniška zveza Slovenije. Turnirja ne bo v Portorožu, saj lastnik zemljišča teniškega centra Lucija, podjetje Terme Čatež, in mestna občina Piran nista našla skupnega jezika glede prodaje območja, na katerem je potekal turnir. Gre za 18 zunanjih igrišč in centralni teniški stadion s 1600 sedeži.

Portorož tenis challenger WTA Šport Noro! To je razlog, zakaj bo Portorož ostal brez prestižnega turnirja!

"Teniška zveza je takoj začela intenzivne pogovore z občinskimi upravami v različnih slovenskih mestih, saj se je po devetih letih in dveh uspešnih izvedbah turnirja WTA Zavarovalnica Sava zgodba s Portorožem zaključila. Čakajo nas zahtevne organizacijske in izvedbene priprave, a prepričani smo, da bomo z dosedanjim pridobljenim znanjem in izkušnjami organizirali turnir na enakem, če ne celo na višjem nivoju," je zapisal direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič.

Teniški center Lucija v Portorožu je bil zgrajen leta 1976 in hitro postal glavni center teniškega dogajanja v Sloveniji. V takratni Jugoslaviji je bil v 80-ih Portorož del turnirjev Istrske riviere, po osamosvojitvi pa je Portorož gostil večino dvobojev Davisovega pokala in pokala Fed, turnir WTA in challenger ATP.

Kaja Juvan WTA Portorož | Avtor: Facebook Facebook

V Portorožu so v preteklosti igrala imena, kot so Goran Ivanišević, Boban Živojinović, Petr Korda, Danil Medvedjev, Stefanos Cicipas, Martina Navratilova, Venus Williams, Marion Bartoli, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Dinara Safina, Jelena Janković in seveda različne generacije slovenskih igralcev in igralk.

V TC Lucija so vsako leto potekali tudi številni turnirji v mladinskih konkurencah, avgusta je bil na primer organiziran teniški festival, na katerem je v različnih kategorijah nastopalo več kot 500 mladih teniških upov. Portorož je bil hkrati tudi center za priprave slovenskih reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice