Šport
25 ogledov

"Slovenija boljša od Hrvaške"

Američani zatrjujejo, da Slovenije ne bodo podcenjevali. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški košarkarji se v Turčiji bolj kot s tekmeci obremenjujejo s svojo igro. Po visoki zmagi s Hrvaško so vsi v en glas zatrjevali, da Slovenije ne poznajo, ogled videa je sledil šele zvečer.

Pred Slovenija - ZDA
Ne spreglejte podportala Turčija 2010, ki vas oskrbi z vsemi potrebnimi informacijami. Na Facebook profilu pa lahko glasujete za naj strelca Slovenije proti ZDA!

ZDA letos v moštvu nimajo superzvezdnikov kova LeBron James ali pa Kobe Bryant. V ekipi so večinoma mladi fantje, ki pa so močno motivirani in prav zaradi tega najbolj nevarni za osvojitev zlate kolajne v Turčiji. Eden od teh je tudi 27-letno krilo Indiane Pacers Danny Granger, ki je bil med bolj zgovornimi pred novinarskimi mikrofoni. "Upam, da bomo spet visoko zmagali. Slovenija je malo boljša od Hrvaške. Imajo nekaj igralcev iz lige NBA, tako da bo to za nas nov izziv." In koga od slovenskih igralcev pozna? "Poznam samo Nachbarja," je dejal Granger. Kaj pa Goran Dragić? "Seveda, poznam tudi njega, igral sem proti njemu. Jutri bo dobra tekma."

Eden od najbolj izkušenih v ameriški vrsti je Lamar Odom, krilni center, ki lahko igra tudi na krilu, kruh pa si služi v LA Lakers. "Sem smo prišli igrati košarko. Samo to nas zanima. Vsakega nasprotnika je treba spoštovati. Igranje za domovino je nekaj posebnega. Moraš se še posebej potruditi. Upam, da bo izid proti Sloveniji podoben kot proti Hrvaški," pravi Odom in zatrjuje, da Slovenci ne bodo deležni nobenega popusta: "Igrali bomo na vso moč. Hud ritem igranja je velik izziv za vse nas. Veselimo se tega." Koliko pa ve o slovenski vrsti? "Nič. Nismo si še ogledali videa." Zagotovo pa je že slišal za Dragića? "Seveda. Dober igralec je, rad prodira pod koš. V zadnji sezoni je odlično igral v končnici. Igra močno, trdo košarko, vedno želi zmagati. Vsekakor je igralec, ki ga moramo spoštovati."

Dragić se je na prvem treningu v dvorani Abdi Ipekci posebej pozdravil z branilcem Oklahome Russelom Westbrookom. Takrat je dejal, da sta kar dobra prijatelja. Westbrook pa o njem pravi: "Ja, pozdravila sva se. Čestital sem mu za super sezono in zaželel srečo na prvenstvu. Sicer ga ne poznam, tokrat sva prvič govorila. Je pa res dober igralec, ki pa bo postal še boljši."

 

Selektor ZDA Mike Krzyzewski ima sladke skrbi. Na voljo ima 12 vrhunskih igralcev, ki so proti Hrvaški odigrali atraktivno, agresivno, prav vsi pa so se vpisali med strelce. Kako pa bo danes?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.