Šport
86 ogledov

Slovenija brez Mazejeve

tina maze beaver creek EPA
Slovenija bo na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v ZDA nastopila brez dvakratne olimpijske zmagovalke Tine Maze, ki je na tem prvenstvu že osvojila zlato in srebrno medaljo.

Vodja slovenske moške ekipe Klemen Bergant je sporočil, da bodo nastopili Katarina Lavtar, Ana Bucik, Ana Drev, Žan Kranjec, Klemen Kosi in Matic Skube. Ekipna tekma je edina tekma SP, ki ne bo potekala v Beaver Ceeku, ampak v Vailu.

Paralelni slalom, vratca bodo veleslalomska, se bo začel v torek ob 22.15. Naslov branijo Avstrijci, ki so na enajstih tovrstnih tekmah na SP zmagali sedemkrat. V ekipo so določili Marcela Hirscherja, Christopha Nösiga in Philippa Schörghoferja ter Evo Mario Brem, Nicole Hosp in Michaelo Kirchgasser.

Mazejeva s številko 17, na startu štiri Slovenke

Tina bo na superkombinacijskem smuku na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku danes nastopila s številko 17, prvi del kombinacije pa se bo začel ob 18. uri po slovenskem času. Mazejeva, na tem SP je že osvojila zlato in srebro, je pred tretjo žensko tekmo glavna favoritinja za zmago.

Avstrijka Anna Fenninger, ki je tako kot Mazejeva na prvenstvu na prvih dveh tekmah zasedla prvo in drugo mesto, bo nastopila kot dvajseta. Med njo in Mazejevo se bosta zvrstili Američanki Julia Mancuso (18) in Lindsey Vonn (19).

Med vsega 32 tekmovalkami so na startni listi še Slovenke Vanja Brodnik (6), Ana Buck (7) in Ilka Štuhec (30).

Komentarjev 29
  • lannina 17:01 09.februar 2015.

    hinavska, arogantna in egoistična je, ja

  • marabunta 16:36 09.februar 2015.

    ti si pa s svojim komentarjem tudi ena velika sramota

  • dragec 16:36 09.februar 2015.

    Škoda za Mazejevo, da je tako hinavska športnica.