Šport
29 ogledov

Slovenija brez tenisa v Rio de Janeiru

Andreja Klepač EPA
Dober mesec pred začetkom olimpijskih iger je dokončno jasno, da Slovenija ne bo imela zastopnikov na teniškemu turnirju.

Mednarodna zveza ITF je sporočila, da tako Katarina Srebotnik kot Polona Hercog nista izpolnili pogojev, s tem pa je brez nastopa ostala tudi Andreja Klepač, ki nima partnerke za igro dvojic.

Poleg dovolj visoke uvrstitve na teniških lestvicah je pogoj ITF za nastop na olimpijskih igrah tudi udeležba na tekmovanjih pod njenih okriljem, na primer pokalu Fed.

Katarina Srebotnik se je od reprezentance poslovila 2013, Polona Hercog pa je v zadnjem obdobju zbrala premalo nastopov, hkrati pa je na lestvici WTA šele na 83. mestu. Slovenija letos ni nastopila v pokalu Fed, saj je iz varnostnih razlogov odpovedala sodelovanje v Egiptu.

Andreja Klepač, ki je na lestvici WTA na 32. mestu in bi torej za las ujela žreb, je tako ostala brez partnerke za igro dvojic.

V moški konkurenci uvrstitve slovenskih igralcev na lestvici ATP niso dovolj visoke za uvrstitev v žreb 64 tenisačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.