Šport
6 ogledov

Slovenija diha nogometno

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Četa Matjaža Keka je ta trenutek najbolj "vroč" kolektiv v Sloveniji. To potrjujejo tako raziskave inštituta Mediana kot tudi neverjetno visoko zanimanje za zadnje pripravljalno srečanje pred odhodom v JAR.
Izredno zanimanje tudi za tekmo z Novo Zelandijo. Nogometna vročica v Sloveniji se bliža vrelišču. Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da je zanimanje za generalko slovenske reprezentance pred odhodom v JAR, petkovo tekmo z Novo Zelandijo, izredno. Danes do 12. ure je bilo namreč prodanih že 7500 vstopnic.

Kar 46 odstotkov Slovencev in Slovenk si namerava ogledati tekme slovenske nogometne reprezentance, je pokazala raziskava Inštituta za raziskovanje trga in medijev, Mediana. Zanimanje za nogomet pa je pred SP v Sloveniji še večje, saj si dodatnih 27 odstotkov moških in sedem odstotkov vprašanih žensk namerava ogledati prav vse tekme.

Navijači so "padli" le pri poznavanju reprezentanc, ki se bodo v skupini C pomerile s Slovenijo – Anglija, ZDA, Alžirija. Na "izpitu sta padla" dva od treh prebivalcev Slovenije, glede na spol je šlo za 42 odstotkov moških in 89 odstotkov žensk. Najbolje so bili z ekipami seznanjeni tisti v srednjih letih, glede na delovno mesto na vodilnih položajih in v svobodnih poklicih.

Največ slovenskih ljubiteljev nogometa si bo tekme ogledalo iz domačega naslanjača, kar 77 odstotkov, lokali pa bodo najbolj napolnjeni z moškimi v starosti 25–34 let. Tistih, ki jih nogomet ne zanima, oziroma tekem ne bodo gledali, je v Sloveniji 15 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.