Šport
17 ogledov

Slovenija dobila nasprotnike

waltin_dres_main_sad Žurnal24 main
Člani slovenske hokejske reprezentance so izvedeli, s kom se bodo naslednje leto merili za uvrstitev v elitno skupino svetovnega hokeja. Prireditelj turnirja še ni znan.

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se je v Halifaxu poslovila od elitne skupine svetovnega hokeja, je dobila tekmece za SP naslednje leto. V skupini A drugoligaškega SP divizije I bodo poleg Slovenije igrali še Kazahstan, Japonska, Litva, Hrvaška in Avstralija.

Mednarodna hokejska zveza je 12 reprezentanc drugega kakovostnega razreda v dve skupini za SP divizije I razdelila na osnovi uvrstitev na zadnjih svetovnih prvenstvih. Za zdaj prireditelj prvenstva 2009 s Slovenijo še ni znan. IIHF bo o tem, komu bo zaupala organizacijo, odločala na kongresu v Kanadi po končanem tekmovanju v Halifaxu in Quebecu. Iz slovenske skupine naj bi za zdaj kandidaturo vložila le Litva, ki je že nekaj let zaman poskušala priti do drugega kakovostnega hokejskega tekmovanja. Slovenija, ki je takšno tekmovanje priredila lani, pa po novih pravilih IIHF ne more kandidirati, ker je šele izpadla iz elitne skupine.

V skupini B, v kateri bo nosilec Italija, druga letošnja izpadla reprezentanca iz Kanade, so še Ukrajina, Poljska, Velika Britanija, Nizozemska in Romunija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.