Šport
57 ogledov

"Slovenija je kakovostna, a še lahko napreduje"

Slobodan Kovač Profimedias
Srbski odbojkarski strokovnjak Slobodan Kovač, ki je včeraj tudi uradno postal selektor Slovenije, je razkril, zakaj se je odločil sesti na klop evropskih podprvakov, kako vidi slovensko reprezentanco in kakšne cilje si je zastavil.

Slobodan Kovač, ki je bil eden od 30 kandidatov, ki so se prijavili na javni razpis Odbojkarske zveze Slovenije, se je za delo z evropskimi podprvaki odločil zato, ker je prepričan, da ima Slovenija vrhunske igralce in velik potencial.

"Gre za vodenje prestižne reprezentance, gre za evropske podprvake in za vsakega trenerja je čast, da je lahko trener takšne izbrane vrste.Mislim, da ima Slovenija pred seboj lepo prihodnost, saj ima odlične igralce. Nekatere spremljam tu, v Turčiji, nekatere sem spoznal v Italiji, kjer sem deloval kot trener. Vinčić, Urnaut, Čebulj, Pajenk in Šket so izjemni igralci in njihova kakovost je bila eden od glavnih razlogov, da sem se odločil sprejeti ta izziv. Spremljal sem tudi že evropsko prvenstvo, ko je Slovenija postala podprvak in videl, da gre za kakovostno reprezentanco pa tudi to, da je še prostor za napredek," je dejal 49-letni strateg, ki ne skriva svojih ambicij.

"Moje ambicije so skladne z ambicijami Odbojkarske zveze Slovenije in slovenskih reprezentantov, zato nas zdaj čaka izziv, da poizkusimo ponoviti pretekle rezultate oz. da poizkusimo biti še boljši. Če bi zdaj rekel, da bomo osvajali medalje in obljubljal, da bomo najboljši, bi bilo to neresno. Lahko pa obljubim, da bomo trdo trenirali," je dodal Kovač.
 
Nekdanji odlični odbojkar, ki se lahko pohvali s številnimi uspehi, tudi dvema olimpijskima
kolajnama, je razkril tudi cilje, ki si jih je zadal: "Z dobrim in kakovostnim delom lahko najprej
pridemo do nastopa na svetovnem prvenstvu in to je prvi cilj. Drugi cilj je povezan s svetovno ligo
in uvrstitvijo v prvi kakovostni razred. Glede na kakovost, ki jo ima ta reprezentanca v tem
trenutku, ji mesto med najboljšimi ekipami tudi pripada. Tretji cilj pa je letošnje evropsko
prvenstvo, kjer imamo težko skupino, a še enkrat ponavljam, da ima Slovenija kakovostne igralce in se tako lahko kosamo tako z Rusijo, kot z Bolgarijo, ki ju imamo v skupini. Moj pogled na vse skupaj je zelo pozitiven, ambicije so visoke in komaj čakam, da začnem z delom."
 
Slovenska reprezentanca bo s pripravami na letošnjo sezono začela v začetku maja. Kovač
se bo slovenski javnosti kot selektor prvič predstavil 23. maja, ko bo Slovenija začela z nastopi na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bodo potekale v Ljubljani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.