Šport
14 ogledov

''Slovenija je lahko evropski prvak''

(Slovenija - Poljska) ep reprezentanca odbojka EPA
Selektor Andrea Giani je po zgodovinski zmagi nad Poljsko in uvrstitvijo v polfinale evropskega prvenstva napovedal, da Slovenija še ni rekla zadnje besede.

V slovenskem taboru je po uvrstitvi v polfinalne evropskega prvenstva vladalo evforično vzdušje. Selektor Andrea Giani je trenutke označil za najlepše v njegovi karieri in verjame, da Slovenija lahko postane evropski prvak.

''Fantastično, za mnoge neverjetno, zame ne. Ne morem reči, da sem nekaj takega pričakoval, a vedel sem, da imamo možnosti. Velika zmaga, fantje so odigrali veliko tekmo. Niti v enem trenutku niso padli, tudi v nizih, ki smo ju izgubili, so igrali odlično odbojko, kar je bilo najpomembnejše. Prav to sem jim dopovedoval po izenačenju na 2:2. Zavedati so se morali, da igrajo odlično, da bo še prišla priložnost. In videlo se je, da so se od prve tekme in tudi od poraza proti Belgiji nekaj naučili. Psihično so bili trdni, ni jih zmedla niti njihova zaključna žoga, glave so bile na pravem mestu in to je pri odbojki odločilno. To so najlepši trenutki moje trenerske kariere, nekaj takega sem doživljal le kot igralec. Zdaj ne mislim, da je naša misija tukaj končana. Fantje so še lačni zmag, s tekme v tekmo so boljši, res pa je, da so s tekme v tekmo močnejši tudi nasprotniki. Vseeno pa verjamem, da Slovenija lahko postane tudi evropski prvak, a treba je iti korak za korakom. Danes se naj fantje malo poveselijo, že jutri pa začnemo priprave na polfinale. Povsem vseeno mi je s kom bomo v polfinalu igrali, tako Rusija kot Italija sta veliki ekipi, a mi se jih ne bomo ustrašili,'' je po tekmi razmišljal selektor.

Čebulj: V tem trenutku se ne spomnim Gianijevih navodil

 "V tem trenutku se ne spomnim Gianijevih navodil, ne vem niti, kaj nam je rekel pred petim nizom. Najbrž nekaj takega, da moramo verjeti vase, biti zbrani, da bomo imeli priložnosti. Tie break je vedno loterija, tokrat se je izšla nam. V zadnjih točkah mi je bilo srce 200 na uro, pri teh zadnjih točkah je vedno velik pritisk. Čutiš čustva, te so na reprezentančnih tekmah še mnogo močnejša kot na klubskih. Reprezentanca je nekaj posebnega, s soigralci si povezan. A čustva te ne smejo te prisiliti v napake. Nas tokrat niso, prišli smo do velikanske zmage, ki bi jo posvetil družini in žal pokojnemu Marjanu Banu, ta nas je pred kratkim zapustil," je povedal Klemen Čebulj.

(Slovenija - Poljska) odbojka ep reprezentanca | Avtor: EPA EPA

Urnaut: Pravzaprav nisem ničesar razmišljal

"Zelo, zelo, zelo smo veseli. Dokazali smo sami sebi in vsem tistim, ki v nas niso verjeli, da smo lahko dobri tudi v kritičnih trenutkih in da imamo zmagovalni značaj. Že nekaj časa govorimo, da lahko premagamo vsakega, da imamo zmožnosti, mislim, da nam zdaj mora že vsak verjeti. Ponudila sem nam je priložnost in že takoj smo jo izkoristili. Zahvali bi si vsem soigralcem, zvezi, vsem, ki nas spremljajo, pa tudi svojim staršem. V prvih dveh nizih smo pokazali fantastično igro, v tretjem in četrtem pa so Poljaki pritisnili s servisom, tveganje se jim je izplačalo. A nismo padli, pokazali smo značaj, verjeli vase, nismo izgubili živcev. Pri njihovi zaključni žogi nisem razmišljal, da lahko tekmo izgubili, pravzaprav nisem ničesar razmišljal, važno je bilo, da ostanemo zbrani. To smo storili in nagrada je tu. Pritisk je bil skozi vso tekmo velik, a smo ga znali premagati,'' je dejal Tine Urnaut.

 Gasparini: Zmenili smo se, da bomo zmagali

 "Zmenili smo se, da bomo zmagali in smo zmagali. Ne sicer s 3:0, a proti Poljski to ni lahko. Po eni uri smo sicer vodili z 2:0, a nato malo padli v blok-obrambi, Poljaki pa so se dvignili. A uspeli smo se zbrati, v ključnih momentih dosegli nekaj točk. Tudi jaz eno, po kateri so tekmeci zahtevali pregled video posnetka, šlo je za milimetre. A to ni sreča, to je plod treninga. Tudi naša zmaga je plod dolgotrajnega treninga, ki je s tem nekako poplačan. 3:2 je najlepša možna zmaga, vedno je lepše zmagati po izenačenem boju, kot pa potem, ko zanesljivo vodiš. Danes se bomo malo poveselili, do naslednje tekme imamo nekaj časa, da se regeneriramo, nato pa bomo iskali novo presenečenje," je povedal Mitja Gasparini.

(Slovenija - Poljska) ep reprezentanca odbojka | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.