Šport
24 ogledov

"Slovenija je med kandidati za zlato"

slovenija španija eurobasket Saša Despot
Gruzijska izbrana vrsta se bo ob 21. uri pomerila s Slovenijo. O vdaji reprezentantje ne razmišljajo, bo pa težko zaigrati proti kandidatki za zlato kolajno.

"Igramo dobro, če igramo kolektivno. Če si pomagamo na parketu je vse v redu, nikoli se ne vdamo," je najmočnejšo točko gruzijske ekipe izpostavil Manučar Markoišvili, ki je v letih 2004-2007 razveseljeval tudi navijače Uniona Olimpije.

Ob vrnitvi v Slovenijo je sedanji član turškega Galatasaraya navdušen: "Izjemno je. Sicer sem kar nekaj kilometrov oddaljen od tam, kjer sem živel, a Slovenija je Slovenija. Čist zrak in dobra hrana. Na Olimpijo imam zelo lepe spomine. Nabral sem si veliko prijateljev. Do zdaj jih še nisem videl, a si bom vzel čas in pozdravil nekaj nekdanjih soigralcev. Predvsem Marka Maraviča in Dragišo Drobnjaka. Upam, da jih bom srečal. Vsekakor so naše sanje, da se prebijemo v drugi del, ki ga bo gostila Ljubljana."

"Gre za moštvo, ki na tem prvenstvu sodi med kandidate za zlato medaljo. Spremljali smo jih že skozi pripravljalno obdobje, tako da jih dobro poznamo," sicer o tekmecu pravi Igor Kokoškov, selektor gruzijske reprezentance. Srbski strokovnjak v slovenski izbrani vrsti sicer zelo dobro pozna Gorana Dragića, saj je kot pomočnik trenerja dolgo delal tudi v NBA ekipi Phoenix Suns.

Na člana Sonc opozarja tudi naturalizirani Američan v gruzijski reprezentanci Ricky Hickman: "Gre za odličnega igralca, ki blesti tudi v ligi NBA. Pogledal bom nekaj posnetkov in ga temeljito preučil. Moramo ga zaustaviti, saj je motor slovenske reprezentance. Proti Sloveniji nas čaka težko delo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.