Šport
10 ogledov

"Slovenija je odlična"

sport 02.11.2011 Sasu Salin, kosarka, evroliga, 3. krog, skupina D, Union Olimpi Saša Despot
"Popraviti moramo kar nekaj reči," je pred dvobojem s Slovenijo dejal branilec Uniona Olimpije Sasu Salin.

Kako boste zaigrali proti Sloveniji?
Proti Sloveniji bomo zagotovo poskušali zaigrati precej bolj trdo kot proti Hrvaški in Španiji. Prej nas je krasila agresivna obramba, kar bomo poskušali prenesti na dvoboj s Slovenijo. Popraviti moramo kar nekaj reči. Malce sem si uspel ogledati slovenske tekme, Goran Dragić je bil odličen. Še zlasti pri pick and rollu, na to bo treba biti še posebej pozoren. Slovenija je odlična.

Pričakujete polno dvorano in glasno navijanje proti vam?
Vsekakor, dvorana bo zagotovo polna. A bo zabavno in razburljivo. V takšnih trenutkih moraš le uživati v tekmi. Spominjam se, kako je bilo, ko je Olimpija igrala pred polnimi tribunami v Stožicah. Navijači so bili nori. Občutek je lep ob glasnem vzdušju.

Zakaj vam ni uspelo ponoviti predstav iz Kopra?
Ne vem. Morda smo se pomerili z boljšimi ekipami. Tudi v Kopru nismo dobro zadevali, a je bila mogoče obramba tu nekoliko slabša.

Vseeno ste verjetno zadovoljni z uvrstitvijo med 12?
Seveda. Pred dvobojem s Slovenijo smo še pozitivni. Razmerje v zmagah imamo 4:3. Žal smo visoko izgubili obe tekmi v Ljubljani. Upam, da bo bolje proti Sloveniji.

V Sloveniji igrate že nekaj časa. Je zaradi tega drugače kot pred dvema letoma, ko ste igrali v Litvi?
Niti ne. Je pa zabavno igrati tu, poznam mesto. A vsako košarkarsko igrišče je enako, na vsaki strani je po en koš. Super je sicer igrati tu v Stožicah, kjer nastopam z Olimpijo. Zabavno je. A sem Finec in imam finsko srce. Morda pa imam dve srci, eno je še zmajevo.

Ste soigralcem že razkazali Ljubljano?
Počeli nismo nič posebnega. Morda po naši zadnji tekmi.

Boste po koncu turnirja odšli domov ali ostali v Sloveniji?
Za nekaj dni bom odšel na Finsko, pobral nekaj reči in se vrnil v Ljubljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.