Šport
24 ogledov

Slovenija je športna velesila

Maze podelitev medalja kolajna smuk Soči olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Ameriški poslovni portal Bloomberg je pripravil zanimivo lestvico držav dobitnic odličij na olimpijskih igrah v Sočiju. Slovenija se po številu medalj na prebivalca nahaja na drugem mestu.

Glede na število prebivalcev je od Slovenije uspešnejša le petmilijonska Norveška, ki je v prvem tednu iger osvojila trinajst medalj. Za nami je Latvija, ki je osvojila dve medalji in ima dobra dva milijona prebivalcev. Slednja pa je za Slovenijo tudi po višini bruto domačega proizvoda (BDP); 36,9 milijarde dolarjev proti 57,2 milijarde dolarjev.

Slovenija je po številu prebivalcev najmanjša država z olimpijsko medaljo. Na drugem mestu je Latvija, tretja pa je Hrvaška.

Največja država po številu prebivalcev na igrah je Kitajska (1,35 milijarde), ki je doslej osvojila eno medaljo manj kot Slovenija, najbogatejša država, ZDA, s 16.240 tisoč milijard dolarjev BDP, pa ima na svojem kontu 12 medalj.

Komentarjev 2
  • ac-dc 21:59 14.februar 2014.

    Edini, ki trosi neumnosti si ti. Nauči se brati ali pa nehaj kadit tiste stvari, ki ti škodijo.

  • Zdene Iskra 20:01 14.februar 2014.

    " Za nami je Latvija, ki je osvojila dve medalji in ima dobra dva milijona prebivalcev. Slednja pa je pred Slovenijo po višini bruto domačega proizvoda (BDP); 36,9 milijarde dolarjev proti 57,2 milijarde dolarjev."Dajte se malo zbrati in ne ...prikaži veče trosite neumnosti.Dajte se malo zbrati prosim in ne trosite neumnosti