Šport
9 ogledov

Slovenija je vedno nevarna

Petar Metličić se je takole veselil olimpijskega zlata iz Aten, potem ko je Hrva Žurnal24 main
Petar Metličić je kapetan hrvaške rokometne reprezentance, ki je osvojila olimpijsko zlato v Atenah ter zlato in srebro na svetovnih prvenstvih na Portugalskem oziroma v Tuniziji.

Da si lahko kapetan hrvaških rokometašev, moraš biti izjemen. Petar Metličić to je, kot človek in kot igralec. Strokovnjaki pravijo, da je kot desni zunanji igralec med najboljšimi na svetu. Po tekmi s Poljsko in Češko bo Hrvaško na tem evropskem prvenstvu na Norveškem vodil še v dvoboju s Slovenijo.

Kaj menite o svoji predskupini?
To je edina skupina brez outsiderja. Slovenci so Hrvaški že znali pokvariti račune. Vedno so nepredvidljivi, čeprav se dobro poznamo. Tudi na zadnjih tekmah v Širokem Brijegu in Splitu so pokazali vse svoje znanje. Zelo so nevarni.

 
 

Sem kapetan in ne smem bežati pred odgovornostjo. Kdo bo potegnil
soigralce, če ne jaz!

Petar Metličić

 
Kaj najbolj cenite pri njihovi igri?
Pri Kamenici so igrali zelo čvrsto obrambo 3-2-1, ne vem pa, kaj je izbral Požun. Z vrnitvijo Aleša Pajoviča in Romana Pungartnika so pridobili izkušenost. Glavna aduta pa sta odlična Uroš Zorman in Vid Kavtičnik.

Je motivacija večja glede na to, da smo sosedje?
Včasih je bilo tako, danes je tega manj. Kaj bi nam pomenilo premagati Slovenijo in izgubiti vse druge tekme? Ambicije nas ne vežejo na enega nasprotnika, usmerjene so h končnemu dosežku.

Petar Metličić je s hrvaško reprezentanco osvojil že številna odličja na največjih tekmovanjih. Se bo na Norveškem prvič veselil tudi kolajne z evropskih prvenstev? © Action Images

 
EP v Ljubljani se je za vas slabo končalo. Se še spomnite polfinala in Pajovičevega prsta v oko?
Verjamem, da tega ni nameraval storiti. Zdaj sva soigralca v Ciudad Realu. Ko sem ga bolje spoznal, sem ugotovil, da je v redu. Takrat se je okoli tega dvignilo veliko prahu, danes je praktično že pozabljeno. Pri vsem tem je najbolj pomembno, da je oko zdravo.

Ali vas moti poškodba prsta na strelski roki?

Gre na bolje, čeprav je prst še vedno otečen. Igral bom s povojem, enako tudi Lacković.

 
 

Dali bomo vse od sebe. Disciplina v igri je naša pot k uspehu.

Petar Metličić

 
Za vami je veliko priprav, kako ocenjujete zadnje?
Glede poškodb so bile najslabše do sedaj. Nizale so se, kot da nas je nekdo preklel. A jokali ne bomo, igral bo tisti, ki bo lahko. Glede dela je bilo standardno, naporno in težko.

Kakšen rezultat napovedujete na Norveškem?
Ob tolikšnem številu poškodovanih je težko napovedovati. Džomba in Zrnić nam bosta precej manjkala. Videli bomo, ali in koliko, bo igral Balić. Lahko povem le, da bomo dali vse od sebe. Disciplina v igri je naša pot k uspehu.

Za reprezentaco je pogosto igral poškodovan. Toda zlomljeni nos, boleči hrbet, zlomljeni prsti ali izpahnjeni sklepi ga niso ovirali. © Action Images

 

Katere so hrvaške prednosti?

Velika borbenost in velik motiv. Imamo ga tudi mi, ki nenehno igramo. Navsezadnje nam manjka kolajna z evropskega prvenstva. Motivov ne manjka niti drugim, ki so imeli do zdaj manj priložnosti za igro.

Kje se skrivajo morebitne težave?
V napadu moramo igrati potrpežljivo. Po zadetek ne smemo iti za vsako ceno. Izogibati se moramo samostojnim akcijam, ker bi v tem primeru lahko zašli v težave.

Kdo je favorit?
Tako kot na prejšnjih prvenstvih jih je veliko, okoli šest, sedem. Med njimi so skandinavske ekipe, kot vedno pa tudi Španci in Francozi. Ne vem pa, ali bo kdo presenetil. Morda so lahko presenečenje Islandci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.