Šport
22 ogledov

Slovenija 'kriva' za odslovitev Vujovića

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović EPA
Najboljši hrvaški rokometni klub je prekinil sodelovanje z Veselinom Vujovićem.

Selektor moške slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović ni več trener rokometašev Zagreba. Sodu je izbil dno četrti zaporedni poraz Zagreba v ligi prvakov minuli vikend.

V uvodnem krogu lige prvakov so Zagrebčane premagali rokometaši Celja Pivovarne Laško, po zadnjem porazu proti beloruskemu Meškovu pa je Vujović dejal, da je pripravljen oditi, če na svetu obstaja trener, ki lahko pomaga zagrebški ekipi, ter dodal, da se sam ne namerava predati in zapustiti krmila Zagreba.

Zdi se, da je v tej primeru uprava kluba sprejela odločitev, da Vujović ni najboljša rešitev za ekipo, možnost pa je tudi, da je dogovor sporazumno prekinjen, saj je Vujović že dvakrat hotel oditi, vendar ga je upravi uspelo zadržati, je še poročal hrvaški portal dnevnik.hr.

Kriva je Slovenija in OI

"Sezona se ni začela po naših željah. Kot je to običajno v takšnih zadevah, se trudimo nekaj spremeniti, večinoma gre v takšnih primerih za zamenjavetrenerjev, mi smo to poizkusili rešiti drugače. A na koncu ni bilo drugega načina, klub in Veselin Vujović sta sporazumno prekinila sodelovanje. Nismo ga odpustili, tudi on ni dal odpovedi. Strinjali smo se, da je to najboljša poteza," je o prekinitvi pogodbe z Vujovićem dejal direktor zagrebškega kluba Ante Ančić.

"Za malo denarja, malo glasbe. Na žalost nimamo dovolj denarja, da si lahko privoščimo takšnega trenerja kot je Vujović. Zaradi tega smo mu tudi dovolili, da je prevzel Slovenijo. Nekaj časa je to funkcioniralo, ob odhodu na OI pa je bil iz kluba odsoten tri mesece. To je povzročilo slabše rezultate. Verjamemo, da bi nas Vujović popeljal iz krize, a vse bi se ponovilo po naslednjem SP. Kdo bo ta čas pripravljal ekipo? Potrebujemo trenerja, ki bo na razpolago 24 ur dnevno v naslednjih osmih mesecih," je še dejal Ančić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.