Šport
28 ogledov

"Slovenija: miš, ki rjovi"

New York Times je namenil daljši članek Sloveniji in slovenski reprezantanci. Žurnal24 main
Pred začetkom SP 2010 je New York Times objavil daljši članek o Sloveniji in slovenski reprezentanci. Pišejo o majhnosti države in tem, da je ekipa sestavljena iz članov različnih etničnih skupnosti.

Ko je žreb Sloveniji v prvem delu SP 2010 namenil Anglijo in ZDA, smo rekli, da bo to prava promocija našega nogometa in naše države, saj se bodo članki o nas pojavljali v njihovih medijih. In se je začelo. Na tekmi z Novo Zelandijo je bil tudi novinar New York Timesa Christopher Clarey in objavili so daljši članek z naslovom "Miš, ki rjovi: Slovenija (ne Slovaška)". Ja, novinar takoj izpostavi, da Slovenija ni enako Slovaška. Piše, da gre za majhno državo v velikosti New Jerseyja, ki se ponaša z vinom in gorami ter po novem s svojimi nogometaši. Pozabili niso niti na spor Zlatko Zahović Srečko Katanec v Južni Koreji, in da se kaj takega ne bo ponovilo, saj v novi reprezentanci ni egov.

"V prestolnici je novi stadion za 16 tisoč navijačev skoraj zgrajen, a nogometno srce Slovenije je v Mariboru," piše v NY Times, ko izpostavljajo izjemno navijaško vzdušje v Ljudskem vrtu.

Omenjajo naše športne dosežke: "Od osamosvojitve od Jugoslavije leta 1991 so osvojili 15 olimpijskih kolajn na poletnih in sedem na zimskih igrah, od tega tri letos v Vancouvru. Imajo več odličnih igralcev v ligi NBA, še posebej Sašo Vujačića iz Los Angeles Lakersov, čigar slava se je povečala, odkar hodi z Marijo Šarapovo." Ko piše o reprezentantih, izpostavlja Roberta Korena, Milivoja Novakovića in Samirja Handanovića ter pravi: "Ta generacija je sestavljena iz članov različnih etničnih skupnosti, saj igralci prihajajo iz bosanskih, srbskih, hrvaških in tudi slovenskih družin."

"Ko smo na zelenici, ne razmišljamo, kako majhni smo. Na prvenstvo gremo kot avtsajderji, a bomo kos nalogi," je za NY Times dejal kapetan Koren. "Vseskozi sem verjel, verjel sem vsako minuto vsake kvalifikacijske tekme in na obeh tekmah z Rusijo. Sem zelo vesel in ponosen na naše fante, ker igrajo res lep nogomet," je misli strnil selektor Matjaž Kek. "Včasih se nogomet ne igra le z nogami, temveč s srcem in glavo. Prijateljstvo je še pomembnejše od zvezd v ekipi in to nas je pripeljalo na SP," pa za NY Times poudarja Birsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.