Šport
47 ogledov

Slovenija močno oslabljena nad Portugalsko

op avstralije blaž kavčič EPA
Slovenska teniška reprezentanca bo na dvoboju Davisovega pokala med 31. januarjem in 2. februarjem v Kranju proti Portugalski igrala z oslabljeno ekipo.

Ob Blažu Kavčiču bodo v njej še Janez Semrajc, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman. Grega Žemlja bo manjkal zaradi zdravstvenih težav, so sporočili s Teniške zveze Slovenije.

Aljaž Bedene (104.) in Blaž Rola (185.) sta igranje zavrnila, so še sporočili iz TZS. "Razočarani smo nad odpovedjo Blaža Role in Aljaža Bedeneta, saj ima Slovenija letos ugoden žreb in s tem priložnost za zgodovinsko uvrstitev. Teniška zveza Slovenije ima do vseh naših najboljših igralcev enak profesionalen odnos. Pa vendar imamo na eni strani Blaža Kavčiča in Grego Žemlja, ki sta vedno brez izjem tistih nekaj dni v letu pripravljena prednost dati igranju za Slovenijo. Na drugi strani pa mlajša Blaž Rola in Aljaž Bedene žal ne sledita tem zgledom in očitno do slovenske reprezentance ne čutita takšne pripadnosti. Vsako odločitev posameznika seveda spoštujemo, vendar smo razočarani," je dejal direktor TZS Gregor Krušič.

Blaž Kavčič, trenutno najboljši slovenski teniški igralec, je uvrščen na 99. mesto ATP. Grega Žemlja, ki zaradi zdravstvenih težav že dlje časa ne igra, zaradi poškodbe hrbta je nastop odpovedal tudi Nik Razboršek. Kavčiču se bodo v ekipi Slovenije pridružili Semrajc, trenutno na 302. mestu lestvice ATP, Urbanija (588.) in Kočevar Dešman (777.).

Znana je tudi sestava portugalske ekipe za obračun 1. evro-afriške skupine. Prvi nosilec je Joao Sousa, trenutno uvrščen na 50. mesto lestvice ATP. Drugi igralec je Gastao Elias (174.), tretji Rui Machado (260.), četrti pa Frederico Silva (601.).

Če bo Slovenija premagala Portugalsko, bo v 2. krogu igrala z Izraelom. Tudi ta dvoboj bi bil na sporedu aprila v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.