Šport
1 ogledov

Slovenija na premierjevem TV-ju

V Port Elizabethu je skoraj vse v belo-rdečih barvah Anglije. (Foto: NZS)
1/23
Žurnal24 main
Obmorski Port Elizabeth so zasedli angleški navijači, organizatorji jih pričakujejo prek 40 tisoč. Slovenijo bo na stadionu Nelson Mandela Bay podpiralo tisoč najzvestejših navijačev.
Capello je odločen: "Nisem nor. Še vedno smo lahko svetovni prvaki." Nanj pritiska tudi Alan Shearer.

Lep sončen dan na jugovzhodu Južnoafriške republike malce kvarijo angleški navijači, ki naj bi se jih na stadionu zbralo kar prek 40 tisoč. Slovenski reprezentant Valter Birsa je novico komentiral: "Če zmagamo, bo, kot bi jih premagali na njihovem Wembleyju." Mogoče lahko upamo, da praktično evropska zasedba stadiona, na njem bo tudi več kot tisoč Slovencev, pomeni, da ne bo toliko motečih vuvuzel, čeprav so se lokalne navade pihanja v nadležne vuvuzele tukaj nalezli tudi številni evropski navijači, obenem pa utegne biti tudi nekaj tisoč domačinov dovolj, da s svojim bučnim brnenjem preglasijo navijače z Otoka.

60 odstotkov podjetij v Angliji bo zaposlenim dovolilo ogled tekme med delovnim časom. Pričakujemo tri milijone gledalcev. Velik zaslon bo tudi na glasbenem festivalu v Glastonburyju.

Naša reprezentanca je že opravila standardni sestanek strokovnega vodstva z igralci, ki je bil razmeroma kratek, kvečjemu 20 minut. Občutek je, da tako selektor Matjaž Kek kot igralci, ki bodo ob 16. uri pritekli na zelenico stadiona Nelson Mandela Bay, zelo natančno vedo, kako se zoperstaviti Angležem. Seveda pa govorimo o nogometu, eni najbolj nepredvidljivih iger, tako da bo na koncu vendarle govorilo igrišče, tekmo pa utegnejo odločiti tudi zelo naključni dogodki in kanček sreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.