Šport
69 ogledov

Slovenija ni preskočila prve ovire

paralelna ekipna tekma st. moritz EPA
Slovenija je v ekipni mešani paralelni preizkušnji alpskih smučarjev in alpskih smučark izpadla že v osmini finala. Boljši so bili Nemci. Slovenija si je na koncu deveto mesto razdelila s Čehi in Kanadčani.

Za Slovenijo so bili na startu Maruša Ferk, Štefan Hadalin, Ana Bucik in Žan Kranjec. Ferkova je v spopadu z Leno Dürr potegnila krajšo, nazadnje je zaostala 54 stotink sekunde. Nato sta se pomerila Hadalin in Dominik Stehle. Izenačen dvoboj je dobil Slovenec, ki je za stotinko sekunde prehitel nemškega tekmeca. Tudi Ana Bucik je vpisala zmago, potem ko njena tekmica Katrin Hirtl-Stanggassinger preizkušnje ni končala. O zmagovalcu dvoboja je odločal poslednji par na startu paralelne preizkušnje Žan Kranjec - Stefan Luitz.

Dvoboj je dobil Luitz, ki je najboljšega slovenskega veleslalomista ugnal za 46 stotink sekunde. Čeprav je bil dvoboj izenačen 2:2, je v naslednji krog napredovala nemška ekipa na podlagi manjšega skupnega zaostanka. Slovenci so namreč zaostali devet desetink sekunde.

Šteharnik: Fantastična tekma!

Današnjo ekipno tekmo je ocenil odgovorni trener za tehnične discipline pri Slovenkah Denis Šteharnik: "Res fantastična tekma, uživali smo v tem. Krasna kulisa, proga odlična, vse tako, kot mora biti. Bili smo pripravljeni, žal smo naleteli na zelo močnega nasprotnika. Ni se nam izšlo in kaj naj rečem? Poizkusili smo, ni nam uspelo, drugič se bomo pripravili še bolje. Je pa to zelo dobra izkušnja za naprej, kajti v bodoče se bomo teh tekem udeleževali še večkrat. Vsaka takšna izkušnja je tako dobrodošla. Analizirali bomo te posnetke, poizkušali se bomo izboljšati na startih, kakšno stotinko oziroma desetinko bomo poizkušali pridobiti še na progi. Gremo naprej, glavo gor in dalje."

V finalu obračun Nemčije in Švice

Nemci so sicer kasneje napredovali vse do finala, v katerem so nato po izenačenem dvoboju z 2:2 zmago morali za pičle štiri stotinke sekunde prepustiti Švicarjem. Wendy Holdener in Reto Schmidiger sta iztržila zmagi v dvobojih z Nemcema Hirtl-Stanggassingerjevo in Stehlejem, Daniel Yule in Michelle Gisin pa sta odstopila.

paralelna ekipna tekma st. moritz | Avtor: EPA EPA
Švicarji so v polfinalu premagali Švede z 2:2, s prednostjo osmih stotink sekunde, Nemci pa so z 2:2 za 29 stotink sekunde ugnali ekipo Francije. Švicarji so na poti do zmage premagali še Norvežane, Nemci pa Italijane. Švedi so v četrtfinalu izločili Avstrijce (3:1), v osmini finala pa Kanadčane (4:0), Francozi pa v četrtfinalu s 3:1 Američane, ki so pred tem v osmini finala s 3:1 ugnali Čehe.

Bron za Švedsko

Bron za zmago v malem finalu je pripadel Švedom, ki so s 3:1 ugnali Francoze. Frida Hansdotter je premagala Nastasio Noens, Maria Pietilä-Holmner je bila hitrejša od Adeline Baud Mugnier, Andre Myhrer pa je bil uspešnejši od Juliena Lizerouxa. Edini dvoboj je za Francijo dobil Jean-Baptiste Grange, ki je ugnal Mattiasa Hargina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.