Šport
8 ogledov

Slovenija obstala v svetovni skupini

Polona Hercog se bo v nadaljevanju pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Ive
1/6
Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je obstala v svetovni skupini pokala Fed. V Kopru so varovanke Iztoka Božiča premagale Kanadčanke s 3:2. Odločilno zmago sta dosegli Kata in Polona.

Ti sta v igri dvojic kanadsko navezo Rebecca Marino/Sharon Fichman premagali z rezultatom 7:6 in 6:2.

Polona Hercog je v prvi partiji drugega dne tekmovanja premagala Rebecco Marino s 5:7, 6:2 in 8:6. V drugem dvoboju pa je Maša Zec-Peškirič morala priznati premoč Eugenie Bouchard. Ta se je veselila hitre zmage s 6:4 in 6:1. Izide je bil tako izenačen na 2:2 in zmagovalca dvoboja je dala igra dvojic.

Po prvem dnevu 1:1
Po prvem dnevu teniškega dvoboja v Kopru je bil rezultat izenačen na 1:1. Prvopostavljena gostujoča igralka Rebecca Marino je premagala Mašo Zec Peškirič s 6:3 in 7:5, izenačila pa je naša najboljša tenisačica Polona Hercog, ki je ugnala Eugenio Bouchard s 6:0 in 6:4.

Prvo točko v dvoboju, ki odloča o tem, katera reprezentanca bo tudi v prihodnji sezoni nastopala med elitno šestnajsterico ekip na svetu oziroma zdrsnila v nižji rang tekmovanja, je pričakovano dobila Rebecca Marino. Visoka Kanadčanka (185 cm), ki je z odličnimi igrami na začetku te sezone napredovala po lestvici WTA za skoraj petdeset mest, je upravičila vlogo favorita. Slavila je s 6:3, 7:5, naši igralki z Gorenjske pa je po dvoboju ostal grenak priokus, saj ni bila brez možnosti za presenečenje. "Začela sem slabo, se nato vrnila v igro, pa spet padla. Ob koncu dvoboja sem čutila, da se lahko enakovredno kosam z njo, vendar v odločilnih trenutkih nisem zadela igrišča. Upali smo, da bo veter naš zaveznik, vendar me je ravno sunek burje pri 'break-žogi' za 5:3 v drugem nizu vrgel iz ravnotežja in zgrešila sem na videz enostaven udarec," je povedala 24-letna Peškiričeva.

Za izenačenje je poskrbela štiri leta mlajša kolegica, ki je proti novinki v pokalu Fed, komaj 17-letni Eugenii Bouchard izgubila vsega štiri igre. Prvi niz je brez izgubljene igre dobila po manj kot pol ure igre, delo pa je brezhibno dokončala v drugem nizu s 6:4. "Pogoji za igro so bili zelo težki. Veter je pihal v sunkih in vseskozi je bilo potrebno ohraniti zbranost. Za trenutek mi je popustila le v drugem nizu in tekmica je takoj povedla s 4:3. V nedeljo me čaka precej težje delo, saj je Rebecca Marino veliko bolj izkušena igralka kot Bouchardova, zato bo treba igrati še bolj napadalno, zadeti več prvih servisov in dati vse od sebe," je bila zadovoljna Hercogova. 

Pokal Fed, za obstanek:

Slovenija : Kanada 3:2


Sobota:
Maša Zec Peškirič : Rebecca Marino 3:6, 5:7

Polona Hercog : Eugenie Bouchard 6:0, 6:4

Nedelja:
Polona Hercog
: Rebecca Marino 5:7, 6:2, 8:6

Maša Zec Peškirič : Eugenie Bouchard 4:6, 1:6

Katarina Srebotnik/Polona Hercog : Sharon Fichman/Rebecca Marino 7:6, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.