Šport
56 ogledov

Slovenija po dodatni drami do tekmeca

Zlatko Horvat EPA
V drugem polfinalu svetovnega prvenstva so Norvežani šele po podaljških premagali Hrvaško in prišli do prve kolane na velikih tekmovanjih.

Tekma v Parizu se je v korist Norvežanov končala z rezultatom 28:25 (22:22, 12:10). Hrvatje, ki se bodo po težkem boju morali že jutri srečati s precej bolj spočitimi Slovenci, so imeli sicer izjemno priložnost za zmago, saj so imeli v zadnji sekundi rednega dela dvoboja na voljo sedemmetrovko za zmago, a je Torbjorn Bergerud zaustavil strel Zlatka Horvata.

Dvoboj je bil večino časa zelo izenačen. Hrvati so uvodoma sicer povedli za tri gole (4:1 in 6:3), a so jih Skandinavci dokaj hitro ujeli, nato pa so si v 26. minuti po štirih zaporednih golih celo priigrali tri zadetke prednosti (11:8).

Druga polovica tekme je minila v znamenju "kavbojev", ki so si v 56. minuti priigrali dva gola prednosti (22:20) in so bili tako na dobri poti do uvrstitve v finale. A vse skupaj se je drugače zasukalo. Po pravi srhljivki je najprej Sander Sagosen 50 sekund pred koncem 60 minut izenačil na 22:22, po prekršku nad Željkom Muso pa sta sodnika dosodila sedemmetrovko. Norvežani so glasno potestirali, Hrvatje pa so se veselili. K žogi je stopil Horvat, ki pa je še drugič v drugem polčasu izgubil dvoboj z oči v oči z norveškim vratarjem.

V podaljških je več preudarnosti bilo na strani Norvežanov, ki so nevtralizirali uvodni zaostanek dveh golov (22:24), v zadnjih petih minutah pa povsem zasenčili izmučene Hrvate. Ti se bodo morali hitro pobrati, saj jih v soboto ob 20.45 že čaka dvoboj s Slovenijo. Izbranci Veselina Vujovića sicer igrajo na podoben način kot Norvežani.

Komentarjev 2
  • vladek 07:54 28.januar 2017.

    To je svetovno prvenstvo v najgrubjem športu

  • marialorca 23:20 27.januar 2017.

    "in prišli do prve kolane na velikih tekmovanjih".... Čestitke norvežanom .....Kaj pa mi? Kaj bo zdaj za NAS hujše? Da nam hrvati VZAMEJO bron ali teran? Bog ne daj, oboje?