Šport
22 ogledov

Slovenija povedla s 3:1 in napredovala

Katarina Srebotnik se je z Japonko mučila le v prvem nizu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je osvojila tretjo točko v dvoboju kvalifikacij za svetovno skupino pokala Fed proti Japonski, kar pomeni, da se je že uvrstila med šestnajst najboljših ekip na svetu.

Odločilno tretjo zmago je dosegla Katarina Srebotnik, ki je prepričljivo premagala Ajumi Morito s 6:1 in 6:4

Po prvem dnevu kvalifikacij za svetovno skupino pokala Fed med Slovenijo in Japonsko je bil rezultat 2:0 za domače tenisačice. V prvem obračunu je Katarina Srebotnik po dobri uri in pol igre nadigrala veteranko v belem cirkusu Kimiko Date Krumm s 7:5 in 6:1, nato pa je naša prva igralka Polona Hercog ugnala Ajumi Morito s 3:6, 6:1 in 6:3.

Nedelja se ni začela najbolje za Slovenke, saj so zapravile prvo zaključno žogico za zmago. Polono Hercog je tako s 4:6 in 2:6 v nizih odpravila Kimiko Date-Krumm in napovedala napete zadnje dvoboje.

"Konkurenčni smo prav vsaki reprezentanci na svetu. Bolj pomembno se mi zdi, na kakšni podlagi bomo igrali. Vse z izjemo tistih najhitrejših nam ustrezajo, tako da se ne bojim, da bi v svetovni skupini plesali le eno sezono," pravi Iztok Božič.

"Zame je najbolj pomembno, da sem spet zdrava, da lahko igram tenis na vso moč in da ob tem ne čutim nobenih bolečin. Verjamem pa tudi, da mi bodo te zmage iz Maribora dale zalet in samozavest za naprej," pravi Srebotnikova.

 

Sledi še igra parov.

Pokal Fed, kvalifikacije za svetovno skupino: 

Slovenija : Japonska 3:1*

Katarina Srebotnik : Kimiko Date-Krumm 7:5, 6:1 

Polona Hercog : Ajumi Morita 3:6, 6:1, 6:3

Polona Hercog : Kimiko Date-Krumm 4:6, 2:6

Katarina Srebotnik : Ajumi Morita 6:1, 6:4

Katarina Srebotnik/Polona Hercog - Fudživara/Sema


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.