Šport
33 ogledov

Slovenija tokrat velik favorit

grega žemlja 2016 hamburg EPA
Moška teniška reprezentanca se bo konec tedna merila z Monakom. Gre za obračun druge evro-afriške skupine, ki ga bo gostil Železničarski teniški klub Maribor. V teniški dvorani na Taboru bodo Slovenci favoriti, kapetan Blaž Trupej bo v ekipi imel tudi Grego Žemljo in Blaža Kavčiča.

Poleg Grega Žemlje (150. na lestvici ATP) in Blaža Kavčiča (193.) sta v slovenski ekipi še 19-letni Sven Lah (1568.) in prvič v karieri 26-letni Tilen Žitnik (1653.). Slovenska ekipa se sicer srečuje z nekaj težavami, saj je Žemlja zbolel in danes ni treniral, a Blaž Trupej upa, da bo do petkovega dvoboja nared.

"Ne glede na to, da smo na papirju favoriti, bo potrebno na igrišču to tudi dokazati. Mislim, da lahko, če bo Grega zdrav in Blaž tako razpoložen, kot je bil ob začetku sezone, ter s pomočjo ostalih dveh fantov iz naše ekipe naredimo prvi korak proti ponovni uvrstitvi v prvo evro-afriško skupino. Dobro znamo igrati, podlaga je relativno hitra, že ena izguba servisa lahko spremeni potek dvoboja, zato bomo šli maksimalno v ta dvoboj že od prve igre naprej," je pred dvobojem napovedal kapetan Trupej.

"Monaka ne poznam prav dobro, vem sicer, kateri igralci so, ampak že nekaj let jih nisem videl igrati. So velika uganka, kapetan in pomočnik jih bosta preverila na treningih in nam sporočila, kako in kaj. Sezono sem sam dobro začel, tudi na treningih delam dobro. Danes sem prvič treniral v mariborski dvorani, prišel sem iz Francije, kjer je bila podlaga še malo hitrejša. Dobro se počutim, a še kakšen trening bo prišel prav, da se navadim," je dejal Kavčič.

"To je moj drugi Davisov pokal, nekaj novega, nova izkušnja, vesel sem priložnosti kot najmlajši igralec. Če bom dobil priložnost za igranje, jo bom bržkone skušal izkoristiti. Moj prvi cilj sezone je bil, da čim prej rešim četrti letnik srednje šole, saj me čaka še matura, potem pa želim naprej odigrati čim več turnirjev serije futures, nato pa grem v ZDA na challengerje," pa je povedal Lah.

Kapetan monaške ekipe Guillaume Couillard je v ekipo postavil Benjamina Ballereta (760. na ATP), Lucasa Catarino (885.), Romaina Arneoda in Tomasa Ogerja.

"Slovenija je nedvomno favorit. Grega in Blaž sta boljša igralca od nas, oziroma sta na lestvici ATP uvrščena precej višje. Mi kot ekipa dobro sodelujemo, zato bomo tudi proti Sloveniji dali vse od sebe," je dejal 34-letni Balleret..

Monaška kneževina sicer gosti najboljše teniške igralce na turnirju ATP World Tour Masters 1000, kjer se teniški igralci na peščeni podlagi borijo za nagradni sklad več kot štirih milijonov evrov, a večjih uspehov igralci Monaka nimajo. V lanski sezoni, ko je Slovenija izpadla iz prve evro-afriške skupine, je Monako v drugi skupini premagal Egipt s 3:1 in v drugem krogu doma klonil proti Latviji, ki je igrala brez Ernestsa Gulbisa (149.).

V četrtek sledi v mariborski Mestni hiši - Rotovž žreb parov, v petek bosta na programu tekmi posameznikov, v soboto igra dvojic ter v nedeljo še preostala dvoboja posameznikov. Vstop v dvorano ŽTK je prost, vsi tekmovalni dnevi se bodo začeli ob 15. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.