Šport
20 ogledov

Slovenija v skupini s Španijo, Švedsko in Nemčijo

(Slovenija - Latvija) rokomet rokometna reprezentanca Katarina Ponjavić
Na današnjem žrebu za skupine na evropskem prvenstvu v rokometu, ki bo potekalo med 15. in 31. januarjem 2016 na Poljskem, je bila Slovenija izžrebana v skupino C. Slovenija se bo tako v skupinskem delu borila s Španijo, Švedsko in Nemčijo.

Skupina A (Krakov)
Francija, Poljska, Makedonija in Srbija

Skupina B (Katovice)
Hrvaška, Islandija, Belorusija in Norveška

Skupina C (Vroclav)
Španija, Švedska, Nemčija in Slovenija

Skupina D (Gdansk)
Danska, Madžarska, Rusija in Montenegro

Tri najboljše reprezentance bodo iz skupin napredovale v drugi del, kjer se bodo razdelile v dve skupini po šest ekip. Drugi del bo na sporedu v Krakovu in Vroclavu. Krakov bo gostil finale in tekmo za tretje mesto, kamor bosta napredovali po prvi dve ekipi iz drugega dela. Tretjo in četrto ekipo skupine v Vroclavu čakajo tekme za peto in sedmo mesto.

Slovenska izbrana vrsta bo prihodnje leto na Poljskem desetič igrala na sklepnem turnirju stare celine, pred tem je nastopila na Portugalskem 1994, v Španiji 1996, na Hrvaškem 2000, na Švedskem 2002, v Sloveniji 2004, v Švici 2006, na Norveškem 2008, v Avstriji 2010 in v Srbiji 2012.

"Vseh 16 reprezentanc na EP kaže kakovost in so spoštovanja vredne reprezentance, morda dajem malo prednosti v žrebu Poljakom, kot domačinom, in Francozom, kot aktualnim svetovnim prvakom, vse ostale so nekako izenačene in sposobne premagati vsaka vsako. Odločala bo zasedba, kako bodo poškodbe krojile ekipe, tudi dnevna forma in podpora s tribun," je po žrebu dejal direktor slovenske reprezentance Uroš Mohorič.

Prvi cilj slovenske ekipe bo priti v drugi del tekmovanja, kjer so bo izbrana vrsta križala z ekipami iz skupine D. "Velike razlike med ekipami ni, morda je na papirju skupina B nekoliko enostavnejša, ampak težko kaj povem, dokler ne vemo, s katerimi posamezniki se bodo ekipe udeležile prvenstva. Primarni cilj je, da premagamo enega od nasprotnikov v skupini, kar bi zadostovalo za eno od prvih treh mest, ki vodijo v drugi del, kjer se križamo s skupino D," je povedal Mohorič.

"Želje so zanesljivo visoke, na prvenstvih ne želimo samo nastopati, ampak narediti tudi vidne rezultate. Žreb nam je namenil svetovne prvake, vedno neugodne Nemce in pa Švede, s katerimi smo igrali v kvalifikacijah. Vsekakor bo naš prvi cilj priti ven iz skupine, kasnejši cilj si bo zagotoviti čim boljše mesto in prenos čim več točk naprej. Najbolj pametno bo iti korak za korakom, prve tekme so najbolj pomembne, želimo si jo dobiti, iti maksimalno na zmago, verjeti v to, kar si bomo zadali in verjamem, da nam bo tudi uspelo," pa je o žrebu dejal slovenski reprezentant Luka Žvižej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.