Šport
56 ogledov

Slovenija z nepričakovanim tekmecem v četrtfinalu

Katar rokomet EPA
Slovenska reprezentanca se bo v četrtfinalu svetovnega prvenstva pomerila s Katarjem.

V slovenskem taboru so bili popolnoma prepričani, da se bodo za uvrstitev v polfinale morali pomeriti z Nemci, ki jih na velikih tekmovanjuh še niso premagali."V torek se bomo zagotovo srečali z našimi starimi znanci iz Nemčije, ki jih že dolgo časa nismo premagali," je tako razmišljal slovenski selektor Veselin Vujović, Gašper Marguč pa je dejal: "Osnovni cilj smo izpolnili, a četrtfinalna tekma je le ena tekma, na njej se lahko zgodi marsikaj. Morda pa je prišel čas, da na velikem tekmovanju pade tudi Nemčija."

A prišlo je do velikega presenečenja, Katar je premagal Nemčijo z 21:20 (9:10). V katarski reprezentanci, ki je pred dvema letoma na domačem sklepnem turnirju osvojila srebrno kolajno, je bil najbolj učinkovit Rafael Capote z devetimi goli, pri nemški pa sta Holger Glandorf in Patrick Groetzky prispevala po štiri zadetke.

"To je zagotovo največje presenečenje SP. Nemci so nekako prevladovali v svoji skupini, Katar pa v skupinskem delu ni zmogel sestaviti dobre tekme. Tako je to veliko presenečenje. Nemci so že imeli napol dobljeno tekmo, ampak so s tehničnimi napakami in zgrešenimi streli vrnili Katarce v igro. Ti so to izkoristili in zasluženo zmagali," je dvoboj med Nemci in Katarci pokomentiral kapetan slovenske vrste Vid Kavtičnik.

Slovenija, ki je v osmini finala premagala Rusijo z 32:26, je pred dvema letoma proti Katarju izgubila z 29:31.

"Katar je še vedno podprvak, ima solidno oziroma dobro ekipo, kar je dokazal z zmago proti Nemcem. Tudi njih bo dvignila ta zmaga in bodo igrali oster rokomet. Kdo je favorit na naši tekmi, je težko govoriti, ampak v vsakem primeru moramo odigrati odlično tekmo, če želimo premagati Katarce," je še povedal Kavtičnik.

Komentarjev 1
  • wolf.ata 20:33 22.januar 2017.

    tole pa je presenečenje,letos bi nam mogoče Nemčija bolj pasala,ker igramo hitro,Katarci so pa bolj okretni in hitri,sestavljeni so z vseh koncev z denarjem,tu je v igri zelo veliko denarja,se kar bojim,da ne bo kaj podmazano pri sodnikih,ja,ja,nesramno veliki denarji,šejki pa to,hm,