Šport
45 ogledov

Slovenija za SP proti sosedom, Karabatić MVP

Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Trbovlje Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2015 v Katarju pomerila z Madžarsko.

Prvo tekmo bo igrala 7. ali 8. junija na Madžarskem, povratno pa 14. ali 15. junija v Sloveniji.
V danskem Herningu, kjer bosta v nedeljo na sporedu sklepni tekmi 11. evropskega prvenstva – za tretje mesto se bodo pomerili Hrvati in Španci (15.00), za zlato pa Danci in Francozi (17.30) – so izžrebali tudi druge pare dodatnih kvalifikacij.

Na sporedu je kar nekaj zanimivih dvobojev, pari pa so naslednji: Romunija – Švedska, Poljska – Nemčija, Grčija – Makedonija, Srbija – Češka, Rusija – Litva, Bosna in Hercegovina – Islandija, Avstrija – Norveška in Črna gora – Belorusija.

Priložnost za srečno sedmico

Slovenija je današnji žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu, skupaj z Norveško, Češko, Črno goro, Nemčijo, BiH, Grčijo, Litvo in Romunijo, njene možne tekmice pa so bile Avstrija, Belorusija, Islandija, Madžarska, Makedonija, Poljska, Rusija, Srbija in Švedska.

Slovenija bo v primeru zmage na junijskih dodatnih kvalifikacijskih tekmah sedmič nastopila na svetovnem prvenstvu. Najboljšo uvrstitev je dosegla lani v Španiji, kjer je bila četrta. V Nemčiji leta 2007 je bila deseta, na Portugalskem leta 2003 11., v Tunisu leta 2005 12., v Franciji leta 2001 17., na Islandiji leta 1995 pa je zasedla 18. mesto.

Katarci in Španci skupaj z Danci, Hrvati in Francozi že na SP

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so si junijski dodatni tekmi za nastop v Katarju priigrali po zmagi v kvalifikacijski skupini 3. V njej so po dvakrat premagali Švicarje in Luksemburžane, medtem ko so Ukrajince ugnali na domačem igrišču in izgubili v gosteh.

Na svetovno prvenstvo leta 2015 sta se neposredno uvrstila prireditelj sklepnega turnirja Katar in branilka naslova Španija, prek letošnjega evropskega prvenstva pa še Danska, Hrvaška in Francija.

Karabatić MVP turnirja na Danskem

Evropska rokometna zveza je pred današnjima odločilnima tekmama na EP izbrala najbolj koristnega igralca in idealno postavo 11. evropskega prvenstva. MVP EP 2014 je Francoz Nikola Karabatić, najboljši obrambni igralec pa Šved Tobias Karlsson.

V idealni postavi letošnjega evropskega prvenstva so vratar Niklas Landin (Danska), levo krilo Valur Gudjon Sigurdsson (Islandija), krožni napadalec Julen Aguinagalde (Španija), desno krilo Luc Abalo (Francija), levi zunanji Mikkel Hansen (Danska), srednji zunanji Domagoj Duvnjak (Hrvaška) in desni zunanji Krzysztof Lijewski (Poljska).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.