Šport
28 ogledov

Za začetek v Trbovljah padli Makedonci

Prijateljska tekma med Slovenijo in Makedonijo.
1/26
Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca je na prijateljskem obračunu v dvorani Polaj pred 1000 gledalci ugnala reprezentanco Makedonije z izidom 31:25.

Slovensko rokometno reprezentanco v začetku prihodnjega leta čakajo štirje obračuni v okviru kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Slovenska reprezentanca se je že zbrala in v soboto odigrala tudi prijateljsko tekmo. Za začetek so po dobrem drugem polčasu ugnali Makedonijo z 31:25 (12:12). Na generalki pred tekmo z Luksemburgom se je strelsko najbolj izkazal Dragan Gajić s petimi zadetki, enega manj je prispeval Jure Dolenec, po tri pa David Miklavčič, Mario Šoštarič in Staš Skube.

Slovenija sicer v prvem polčasu ni bila prepričljiva in ekipi sta na odmor odšli poravnani (12:12). Gostje so sredi polčasa nekajkrat vodili tudi za tri zadetke, nazadnje pri rezultatu 8:11. Domači so v začetnem delu srečanja naredili preveč tehničnih napak v napadu, ob tem pa zapravili tudi nekaj "zicerjev". Razpoložena sta bila tudi oba vratarja, Petre Angelov na eni in Matevž Skok na drugi strani, slednji je zbral osem obramb.

Maščevanje za Beograd

Nekoliko bolje so domačini zaigrali v drugem delu tekme in na koncu vendarle še šestič ugnali tekmece iz nekdanje Jugoslavije. V 43. minuti so Slovenci po golu Mihe Žvižeja povedli za tri (20:17) in prednost obdržali do konca srečanja. Končni izid je prav v zadnji sekundi postavil Gajić.

S tem so se Slovenci fantom iz dežele večnega sonca vsaj malce tudi maščevali za poraz na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012, zaradi katerega je Slovenija ostala brez kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na olimpijske igre v Londonu.

Dvorana Polaj, prijateljska tekma:

Slovenija : Makedonija 31:25 (12:12)
Gajić 5 (3), Dolenec 4 (1), Miklavčič, Šoštarič in St. Skube po 3; Lazarov 6 (2), Manaskov 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.