Šport
5342 ogledov

Slovenija zahteva opravičilo po ponižanju Bedeneta na Dunaju

Aljaž Bedene
Teniška zveza Slovenija (TS) se je odzvala na ponižanje, ki ga je v avstrijski prestolnici doživel slovenski tenisač Aljaž Bedene.

Poročali smo, da so si organizatorji teniškega turnirja ATP 500 na Dunaju privoščili sramotno napako, ko so pred četrtfinalnim obračunom ob imenu in priimku najboljšega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta prikazali ne slovenske, temveč domobransko zastavo!

Neverjetno Šport Škandal v Avstriji: namesto slovenske zastave prikazali tole

Ker gre za resnično bizarno napako, se je velik del slovenske javnost spraševal, kje so organizatorji sploh dobili napačen državni simbol in kako je mogoče, da se kaj takšnega pripeti našim severnim sosedom.

Marsikdo je bil celo prepričan, da je šlo za namerno provokacijo.

Z vprašanji smo se obrnili na Tenis Slovenijo (TS), zanimalo pa nas je, ali namerava zveza kakorkoli reagirati na incident, kakšen odziv pričakujejo bodisi s strani organizatorja turnirja bodisi Združenja teniških profesionalcev (ATP) in kako komentirajo namigovanja, da je šlo za avstrijsko provokacijo.

zastava | Avtor:

TS se je na incident odzvala z izjavo za javnost, ki jo objavljamo v celoti.

ZAHTEVA ZA OPRAVIČILO POSLANA ORGANIZATORJU TURNIRJA NA DUNAJU

"Minuli teden je bil na Dunaju močan teniški turnir Erste Bank Open (serija 500), ki ga je na koncu dobil Avstrijec Dominic Thiem, zelo uspešno pa je na njem nastopil najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene.

"Ob dobremnastopu Bedeneta, ki je v kvalifikacijah premagal Slovaka Jozefa Kovalika (180.) in Argentinca Federica Delbonisa (79.), v 1. krogu še enega Argentinca Guida Pella (20.) in nato v drugem Gillesa Simona (53.), se je v četrtfinalnem obračunu proti Gaelu Monfilsu, slednji je Bedeneta porazil s 7:5 in 6:1, zgodil neljub spodrsljaj organizatorja, ki je v dvorani na velikem zaslonu, ob napisu slovenskega igralca, grafično postavil zastavo, ki pa ni bila slovenska. Slovenska zastava je poleg grba in himne simbol republike Slovenije."

"Napačna zastava, ki je bila prikazana v dvorani Stadthalle na Dunaju, je povsem neprimerna in morda celo spominja na provokacijo, na katero pa ne pristanemo, kot tudi ne želimo iskati namernosti dogodka, ki nikakor ne ustreza velikosti teniškega turnirja, kot tudi ne odnosom dveh sosedskih držav."

"Tenis Slovenija je poslala zahtevo za opravičilo organizatorju turnirja na Dunaju. Z namenom, da prejmemo opravičilo v imenu Aljaža Bedeneta, slovenskih ljubiteljev tenisa in pravzaprav vseh slovenskih državljanov, smo tudi poslali ostro noto, za katero močno upamo, da bo sprejeta dobronamerno. V četrtfinalnem obračunu je bilo na Dunaju kar nekaj slovenskih ljubiteljev tenisa, ki so opazili napako, nakar so organizatorji tudi ustrezno reagirali. Na dunajski turnir imamo Slovenci lepe spomine, saj se je leta 2012 do finala prebil Grega Žemlja. Naš najboljši slovenski igralec, Aljaž Bedene, je s turnirjem na Dunaju končal uspešno sezono, ki jo je na teniški lestvici ATP zaključil na 64. mestu."

Tenis Slovenija

Komentarjev 13
  • dare326 08:41 29.oktober 2019.

    To ni domobranska zastava. Preberite oba članka. https://nova24tv.si/slovenija/mmc-rtv-slo-o-domnevni-dunajski-sramoti-sramota-je-da-ne-vedo-da-je-bila-slovenska-trobarvnica-s-kranjskim-grbom-ze-pred-vec-kot-sto-leti-slovenska-narodna-zastava/ http://www.grboslovje.si/novice/article_2014_7_11_0007.php

  • alojzr 13:18 28.oktober 2019.

    Boljš to, kot komunajzarska zvezda. Sicer bi bila zanj najustreznejša angleška.

  • bojan36 12:38 28.oktober 2019.

    če bi bila pa krvava zvezda bi bilo pa vredu komiji