Šport
63 ogledov

Slovenijo čaka težak popravni izpit

(Slovenija - Švedska) Gaber EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala drugo tekmo v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem.

Slovenske fante po sobotnem porazu s Švedsko v vroclavski stoletni dvorani čaka Španija, tekma pa se bo pričela ob 18.15.

Pred slovenskimi rokometaši je izjemno zahtevna naloga, na nasprotni strani igrišča bodo imeli imenitne Špance, za mnoge rokometne strokovnjake celo prve favorite letošnjega sklepnega turnirja na Poljskem.

Izbranci Manola Cadenasa so svojo moč uprizorili že na uvodnem dvoboju proti Nemcem, ko so z racionalno in nadzorovano igro zanesljivo slavili, na današnjem dvoboju pa jim bodo Slovenci težko odščipnili točko ali dve.

Slovenija ima proti Španiji, to velja tudi za druga dva skupinska tekmeca iz Nemčije in Švedske, izrazito slabo statistiko v medsebojnih tekmah. Na velikih turnirjih, torej olimpijskih igrah ter svetovnih ali evropskih prvenstvih, je sploh ni premagala, nazadnje je klonila na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju s 26:30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.