Šport
21 ogledov

Slovenka do zmage onkraj Atlantika

Maruša Černjul Stanko Gruden/STA
Slovenska skakalka v višino Maruša Černjul je dosegla lep uspeh na atletskem mitingu v Lincolnu, ki pa je imel tudi nekaj grenkega priokusa.

Članica celjskega Kladoivarja in udeleženka lanskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru Maruša Černjul je na atletskem mitingu v ameriškem Lincolnu zmagala v skoku v višino; preskočila je 1,91 m. Norma za nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Londonu je 1,94 m.

"Pogoji so bili super in uspelo mi je tehnično izvesti kar nekaj dobrih skokov, kar pa je bil tudi cilj današnje tekme, saj žal nisem imela prave konkurence. Sem zadovoljna in pa tudi malo razočarana, ker sem za las zgrešila 1,94 m," je dejala Černjulova.

Marca letos je na dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu osvojila deveto mesto in takoj po tekmi odpotovala v ZDA na magistrski študij prehrane in zdravja na univerzi Nebraska v Lincolnu, kjer je tudi asistentka profesorja.

"Ta teden sem uspešno zaključila prvi letnik magisterija in se 17. maja vračam nazaj domov. Takoj ko se vrnem, bom nastopila na ekipnem prvenstvu v domačem Celju," je dodala Černjulova.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.