Šport
1 ogledov

Slovenke 7., Slovenci 15.

Brankovič-Likozarjevi na strelišču ni šlo vse po načrtih. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
Na ženski štafetni preizkušnji v Hochfilznu so zmagale Rusinje pred Francozinjami in Švedinjami. Slovenska ženska štafeta je zasedla sedmo, moška pa 15. mesto.

A kazalo je veliko bolje, saj so Slovenke še na zadnji predaji predale kot četrte z le sedmimi sekundami zaostanka za vodilnimi Rusinjami. Odlično je začela Teja Gregorin, ki je brez zgrešenega strela in odličnim tekom v zadnjem krogu predala kot druga. Štafetno ''palico'' je prevzela Andreja Mali, ki je z eno popravo predala kot četrta, Dijana Ravnikar za njo pa je s tremi popravami prav tako predala kot četrta. Brankovič-Likozarjeva pa je v zadnji predaji na zadnjem streljanju z dvema kazenskima krogoma zapravila možnosti za dobro slovensko uvrstitev. Po dodatnih metrih v kazenskih krogih je v cilj pritekla z zaostankom dveh minut in 30 sekund, kar je zadoščalo za končno sedmo mesto. S tem rezultatom je slovenska ženska štafeta izpolnila olimpijsko normo. Slovenke so bile v boju za sam vrh vse do zadnjega streljanja.


"Veliko besed po današnjem nastopu nimam. Mislim, da je bilo že vse od začetka fenomenalno, ves čas smo bili spredaj. Borili smo se za odličje, do zadnjega streljanja smo bili v igri za stopničke. Dekleta so naredile maksimalno, kar so lahko. Zadnje streljanje se je Tadeji Brankovič-Likozar nekoliko ponesrečilo, a je to tudi najtežja naloga. V celoti ocenjujem nastop kot odličen in smo zelo zadovoljni. To je bila zadnja tekma na drugi postaji. S tem rezultatom naj bi izpolnili tudi olimpijsko normo, s čimer se bomo sedaj lahko v miru pripravljali na naslednje tekme in olimpijske igre. Ta dosežek ne bo pomagal le tekmovalkam, temveč tudi celotnemu slovenskemu biatlonu,"
je dejal glavni trener Tomaš Kos, ki se s svojo ekipo že veseli tekem svetovnega pokala na domači Pokljuki prihodnji konec tedna.

 

Slovenska moška biatlonska štafeta v postavi Peter Dokl, Janez Marič, Klemen Bauer in Vasja Rupnik je na tekmi svetovnega pokala v Hochfilznu osvojila 15. mesto. Na 4 x 7,5 km dolgi preizkušnji so slavili Avstrijci pred Rusi (+25,7) in Nemci (+35,0). Slovenci so za zmagovalci zaostali 4:33,5 minute.

 

Ženska štafeta, Hochfilzen:

 

1. Rusija 1:13:37.0 (0+6)

2. Francija +3.8 (0+7)

3. Švedska +4.6 (0+3)

4. Nemčija +19.5 (0+12)

5. Norveška+ 2:10.6 (0+8)

6. Poljska +2.26.1 (0+12)

7. Slovenija +2.30.3 (2+8)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.