Šport
46 ogledov

Slovenke brez EP 2017

odbojka, Slovenija CEV
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v drugi tekmi drugega drugega kvalifikacijskega turnirja (skupina F) za nastop na evropskem prvenstvu 2017 v Azerbajdžanu in Gruziji v Mariboru z 0:3 (-21, -17, -16) izgubila proti Belorusiji.

Potem ko so v današnji prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja skupine F za uvrstitev na evropsko prvenstvo odbojkarice Češke gladko s 3:0 (20, 13, 22) premagale vrsto Grčije, sta se v drugi tekmi pomerili ekipi Slovenije in Belorusije.

Slovenke bi z zmago še ohranile možnosti za osvojitev drugega mesta, ki zagotavlja igranje v dodatnih kvalifikacijah, s porazom pa bi njihovo upanje v ugoden razplet turnirja usahnilo. Toda že uvodni niz je pokazal, da so naša dekleta pred izjemno zahtevno nalogo, saj so ga izgubile z 21:25, nato še drugega s 17:25 in tretjega s 16:25.

"Belorusinje so pokazale kakovostno igro, takšno smo tudi pričakovali. Naredile so zelo malo napak, mi veliko preveč, čeprav je bila igra boljša kot proti Grkinjam. Poraz proti taki ekipi ni razočaranje, dejstvo je, da so bile tekmice najmanj za razred boljše od nas in nadigrale so nas v vseh odbojkarskih prvinah," je razložil selektor Bruno Najdič.

"Igrale smo boljše kot proti Grkinjam, toda Belorusinje so pokazale kakovost. Težko se jim je bilo zoperstaviti, saj so igrale domala brez napak. Podarile so nam zelo malo točk, me smo se trudile za vsako točko, one so jih osvajale tako rekoč brez težav in zasluženo zmagale," je povedala Saša Planinšec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.