Šport
44 ogledov

Slovenke brez evropske lige

odbojka, Slovenija CEV
V letošnji odbojkarski evropski ligi bo v ženski konkurenci nastopilo dvanajst ekip, v moški le sedem, so danes potrdili na letnem srečanju vodstva evropske lige, ki je bilo na sedežu Evropske odbojkarske zveze (CEV) v Luksemburgu. Med dvanajstimi ekipami v ženski evropski ligi letos ne bo slovenske reprezentance.

Slovenske odbojkarice bodo letos tako ostale brez nastopa v evropski ligi, v kateri so lani s tekmovanjem končale v polfinalu, kjer jih je premagal poznejši zmagovalec Azerbajdžan. Sicer pa je žreb v Luksemburgu določil, da bodo v skupini A igrale reprezentance Belorusije, Finske, Avstrije in Albanije, v skupini B Francije, Ukrajine, Črne gore in Gruzije, v skupini C pa Slovaške, Španije, Portugalske in Švedske.

V moški evropski ligi bo nastopilo le sedem ekip, in sicer v skupni A Makedonija, Švedska in Albanija, v skupni B pa Danska, Ukrajina, Madžarska in Izrael.

Skupni nagradni sklad v evropski ligi je 150 tisoč evrov. V vsaki skupini bosta na sporedu po dva turnirja, v moški konkurenci bo zaključni turnir v začetku julija na Danskem, v ženski pa še ni določen. Če se nobena od reprezentanc zanj ne bo prijavila, bosta na sporedu po dve polfinalni in finalni tekmi.

Fantje med elito

Slovenska moška izbrana vrsta pa bo še drugo leto zaporedoma igrala v svetovni ligi. Po lanskem prvem mestu v tretji kakovostni skupini bodo slovenski odbojkarji letos v drugi kakovostni skupini merili moči z Avstralijo, Portugalsko, Nizozemsko, Turčijo, Češko, Kitajsko, Egiptom, Slovaško, Južno Korejo, Japonsko in Finsko.

Za slovenske odbojkarje se bo tekmovanje začelo od 2. do 4. junija v Južni Koreji, kjer bodo igrali z Južnokorejci, Čehi in Finci. Drugi sklop turnirjev bo teden dni pozneje, od 9. do 11. junija, Slovenci pa bodo na Japonskem igrali proti gostiteljem, Južnokorejcem in Turkom. Tretji sklop turnirjev pa bo med 16. in 18. junijem, ko bodo slovenski odbojkarji v Kairu igrali s Portugalsko, domačim Egiptom in Finsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.