Šport
101 ogledov

Slovenke brez pravih možnosti

(Nizozemska - Slovenija) odbojka slovenke reprezentanca ep 2015
1/4
EPA
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je izgubila svojo uvodno tekmo EP. V tekmi predtekmovalne skupine A so naša dekleta premagale gostiteljice turnirja, zmagale so s 3:0 (12, 14, 22).

Nizozemske odbojkarice, trikratne dobitnice kolajn z evropskih prvenstev in ene od favoritinj tokratnega turnirja, v svoji uvodni tekmi prvenstva niso dovolile senzacije. Slovenske "palčice" so jim bile enakovredne le na začetku tekme in v tretjem nizu, še to bolj po zaslugi napak domače ekipe kot pa posebne dobre igre. Visoki nizozemski blok enostavno ni dovoljeval uspešnih napadov, predvsem to velja za prva dva niza, brez napada pa enakovrednega boja ni moglo biti.

Nizozemke so se izkazale kot precej boljši tekmec, kar se je koncu koncev vedelo že pred začetkom tekme. Na žalost Slovenk so imele domače pred 5500 gledalci le nekaj slabih minut, slabega dne, ki so se ga želeli v slovenskem taboru, pa ne.

Izbranke Bruna Najdiča se bodo v nedeljo pomerile z Italijo, v ponedeljek pa še s Poljsko.

''Tekmo smo odigrali v krču, kar je normalno za prvo na evropskem prvenstvu, za tekmo pred polno dvorano proti kakovostnemu domačinu. Ni pa nikakršno opravičilo, da mi nismo odigrali tistega, kar bi lahko. Na začetku tekme in v tretjem nizu smo bili solidni, ampak generalno je bila Nizozemska za nas premočna. Enostavno je bila predobra napadalno in pa v bloku, nizozemske blokerke niti niso dosegale veliko blok točk, ampak so se odlično postavljale, nas prisile v napake, obrambi pa omogočile, da je odlično funkcionirala. Napadati je bilo res težko. Zdaj ne smemo pasti v depresijo, zavedati se moramo, da smo igrali proti odlični ekipi, ki ima nekaj težav le pri sprejemu, najbrž pa boljše atletske ekipe tukaj ni. Hkrati pa se moramo zavedati, da imamo še veliko rezerv. Danes pač ni šlo, posebno Živa Recek in Sara Hutinski nista odigrali, kot bi lahko, s tem pa nikakor ne mislim, da sta oni krivi za kaj. Upajmo, da bo jutri bolje, čeprav je Italija še popolnejša ekipa od Nizozemske,'' je po porazu povedal Najdič.

Fantje nadaljevali tradicijo z Nemci

odbojka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.