Šport
13 ogledov

Slovenke izgubile z Japonkami

Slovenska reprezentanca je na turnirju iztržila zmago in dva poraza. (Foto: Nik Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu mednarodnega turnirja v španski Almerii izgubila z Japonsko z 19:28 (9:12).

Slovenska reprezentanca je konec tega tedna nastopila na močnem mednarodnem turnirju v Andaluziji, v obračunih z udeleženkami bližnjega svetovnega prvenstva, ki ga bo od 5. do 20. decembra gostila Kitajska, pa je iztržila zmago in doživela dva poraza. Slovenija je na reprezentančnem četveroboju v Almerii, prizorišču sredozemskih iger leta 2005, premagala Angolo z 32:25, izgubila pa s Španijo z 19:25 in Japonsko z 19:28.

Slovenija je na turnirju nastopila oslabljena, zaradi poškodb ali klubskih obveznosti so manjkale številne reprezentančne prvokategornice, tudi v njihovi odsotnosti pa je prikazala solidno predstavo. Za izbranke slovenskega selektorja Ivice Rimanića pa najbolj pomembne tekme šele prihajajo, po dolgem času imajo namreč možnost, da se uvrstijo na evropsko prvenstvo, ki bo konec prihodnjega leta na Norveškem in Danskem.

Slovenke so imele na današnji tekmi silne težave z agresivno obrambo tekmic iz dežele vzhajajočega sonca, saj nikakor niso našle ustreznega odgovora na tekmečevo tesno pokrivanje in agresivno igranje na telo. Rimanićeve izbranke so naredile tudi številne tehnične napake, Japonke pa so - predvsem v drugem polčasu - to s pridom kaznovale in na koncu doživele kar hud poraz.

Izid:
Slovenija : Japonska 19:28 (9:12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.