Šport
231 ogledov

Slovenke pred odločilno tekmo: "Nimamo česa izgubiti, lahko le ..."

slovenske rokometašice Epa
Slovenske rokometašice po štirih odigranih tekmah ostajajo v igri za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je uspešno nastopila na dosedanjih štirih tekmah svetovnega prvenstva. Dosegla je tri zmage, s katerimi ostaja v igri za napredovanje v četrtfinale. Odločilna tekma jo čaka ta petek, ko se bo ob 20.30 v Trondheimu pomerila s sogostiteljicami letošnjega tekmovanja, Norvežankami.

Izbranke Dragana Adžića so nastope med svetovno elito začele z dvema uspehoma. S 30:24 so najprej premagale Islandke, nato pa še Angolke. Na zadnji tekmi skupinskega dela so nato s 27:31 klonile proti Francozinjam, minulo sredo pa z enakim rezultatom na uvodu drugega dela tekmovanja odpravile Južno Korejo.

slovenske rokometašice | Avtor: Epa Epa

Naslednji preizkus v skupini 2, iz katere v četrtfinale vodita le dve mesti, jih čaka proti Norvežankam, ki so lani na evropskem prvenstvu v Sloveniji osvojile zlato kolajno. S prvim mestom so se vrnile tudi s svetovnega prvenstva v Španiji leta 2021.

Skandinavke so pred obračunom s šestimi točkami vodilna ekipa skupine. Ravno toliko točk ima Francija, sledi Slovenija s štirimi, Avstrija z dvema, medtem ko Angolke in Južnokorejke točk v tem delu tekmovanja še nimajo.

slovenske rokometašice | Avtor: Epa Epa
"Pri dekletih je prisotno nekaj utrujenosti, manjše težave pa imajo Tjaša Stanko, Ana Abina in Alja Varagić. Šele zjutraj na dan tekme bomo vedeli, ali nam bodo lahko pomagale proti Norveški," je o stanju v slovenski reprezentanci povedal selektor Adžić.

"Norveška je sogostiteljica letošnjega tekmovanja. Od lanske ekipe, ki je osvojila evropski naslov, so v njeni zasedbi tri dodatne izjemne igralke. Kari Brattset Dale, najkoristnejša igralka svetovnega prvenstva 2021 v Španiji, vrhunsko levo krilo Camilla Herrem in zunanja igralka Ingvild Bakkerud, ki se je izkazala pri Ikastu. Nesporno je, da je Norveška favoritinja. Po do sedaj prikazani igri je njega izbrana vrsta odlično pripravljena. Za nas bo to dober preizkus, na katerem se bomo skušali prikazati v čim boljši luči," je dodal selektor.

Da nimajo česa izgubiti, se zavedajo tudi slovenske igralke, zato gredo lahko v tekmo bolj sproščeno.

"Nimamo česa izgubiti, lahko le veliko pridobimo. Zaradi tega se lahko na tekmo podamo sproščeno. Smo motivirane in osredotočene na naše naloge. Upamo na pozitiven razplet," je dejala Maja Svetik.

Tekmovanje v drugem delu SP bodo Slovenke končale v nedeljo, ko se bodo ob 18. uri pomerile še z Avstrijo.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.