Šport
196 ogledov

Slovenke klonile proti nekdanjemu selektorju

Petra Kramar Epa
Slovenke so na tekmi zadnjega kroga drugega dela izgubile proti Srbiji s 25:31 (14:19)

Slovenija je v skupinskem delu letošnjega turnirja na Pirenejskem polotoku premagala Črno goro z 28:18, z Angolo se je razšla z neodločenim izidom 25:25 ter izgubila proti Franciji z 18:29. V glavnem delu tekmovanja je igrala neodločeno z Rusijo 26:26, na zadnjih dveh tekmah pa je najprej izgubila proti Poljski s 26:27, danes pa še proti Srbiji s 25:31. 

Slovenska ženska reprezentanca je v Španiji sedmič nastopila na svetovnem prvenstvu. Najboljšo uvrstitev je dosegla na Hrvaškem 2003, ko je zasedla osmo mesto.

Slovenske rokometašice so se proti Srbkinjam, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor in strateg Krima Uroš Bregar, že v zgodnjem delu dvoboja znašle v težavah. Po vodstvu z 2:1, potem ko je oba zadetka prispevala Petra Kramar, med peto in enajsto minuto sploh niso dosegle zadetka, Srbkinje pa so naredile delni izid 6:0 in si hitro priigrale visoko prednost (2:7).

Po minuti odmora črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so Slovenke zaigrale bolje in se v 17. minuti približale na 8:10, po srbski minuti odmora pa je njihov zaostanek znova narasel na štiri gole (8:12).

Slovenske rokometašice v drugi polovici prvega polčasa niso unovčile dobrih posredovanj vratarke Amre Pandžić, v napadu so storile preveč napak, tako da so se na veliki odmor odpravile s primanjkljajem petih zadetkov (14:19).

Adžićeve izbranke v drugi polovici tekme niso naredile kakovostnega preskoka v svoji igri, minuli zahtevni dvoboji so jim vzeli preveč moči, kar so izkušene Srbkinje znale izkoristiti in jim že v 37. minuti ušle na sedem golov (15:22). V nadaljevanju so bile Slovenke le občasno konkurenčne Srbkinjam, resno pa jih nikoli niso ogrozile.

V slovenski reprezentanci so bile na njeni zadnji tekmi v Granollersu najbolj učinkovite Alja Varagić s petimi goli, Ana Gros in Petra Kramar sta dosegli po štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice