Šport
31 ogledov

Slovenke ostajajo v igri za OI

Simona Fabjan
1/3
CEV
Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki je na kvalifikacijskem turnirju skupine C za nastop na olimpijskih igrah v Londonu 2012 osvojila tretje mesto in se prebila v 3. kolo tekmovanja. Slovenke so bile v Koebenhavnu s 3:1 boljše od izbrane vrste Estonije.

Uvodno zmago v boju za tretje mesto sta Sloveniji priigrali Erika in Simona Fabjan, ki sta bili v prvem dvoboju z 2:0 boljši od naveze Maarja Kerner/Kadri Puri. Državni podprvakinji, ki sta letos nastopali predvsem na turnirjih svetovne in evropske lige, sta slavili s 23:21 in 21:19 ter Sloveniji priigrali prvo točko. Za drugo sta se nato Martina Jakob in Andreja Vodeb pomerili z najboljšim estonskim parom Mari-Liis Graumann in Ennok Anu, a sta morali priznati premoč po skoraj uri igre. Estonki sta slavili z 2:1.

V popoldanskem delu sta na mivko znova najprej stopili Fabjanovi, ki sta imeli podobno kot Vodebova in Jakobova veliko težav z Graumannovo in Anujevo, vendar pa sta bili tokrat uspešnejši Slovenki, ki sta zmagali z 2:1. V odločilni tekmi sta nato državni prvakinji Vodebova in Jakobova gladko odpravili Kernerjevo in Purijevo ter Sloveniji zagotovili še tretjo točko in končno zmago s 3:1. Slovenki sta bili boljši z 21:11 in 21:15.

Slovenska reprezentanca si je s tretjim mestom na Danskem priigrala nastop v zadnjem kolu olimpijskih kvalifikacij, ki bodo na sporedu maja prihodnje leto.

"Ponosen sem na dekleta, ker so v ključnih trenutkih pokazala dovolj zbranosti in zasluženo premagala neugodne Estonke. Naslednji korak je tretji krog olimpijskih kvalifikacij, ki bo maja. Upamo, da bomo, vsaj glede na besede slovenskih organizatorjev, ponovno nastopili pred domačim občinstvom," je nastop na Danskem ocenil trener Simon Krakar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.