Šport
8 ogledov

Slovenke proti Italijankam in Črnogorkam

Slovenija bo v skupini 2 med drugim igrala proti Italiji in Črni gori. Žurnal24 main
Slovenska ženska reprezentanca bo v kvalifikacijah za SP 2009 na Kitajskem igrala v skupini 2, v kateri so še Italija, Črna gora, Azerbajdžan, Bolgarija in Finska.
 

Kvalifikacije za SP (Ž), skupina 2

Italija, Črna gora, Slovenija, Azerbajdžan, Bolgarija in Finska

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so opravili žreb evropskih kvalifikacijskih skupin za nastop na ženskem svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Kitajskem. Slovenija bo igrala v skupini 2, v kateri so še Italija, Črna gora, Azerbajdžan, Bolgarija in Finska. Prvouvrščene ekipe iz vseh treh predkvalifikacijskih skupin si bodo priigrale dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na zaključnem turnirju, ki bo od 29. novembra do 13. decembra prihodnje leto na Kitajskem. Dodatne kvalifikacijske tekme bodo na sporedu junija prihodnje leto.

Obenem so na Dunaju opravili še žreb v evropskih pokalih. V bobnu sta bili dve slovenski ekipi. Trebanjski Trimo se bo v 2. kolu pokala pokalnih zmagovalcev pomeril z moštvom Konjuh-naještaj Živice iz BiH, Celeia Žalec pa v 1. kolu pokala EHF s češko ekipo Britterm Veseli. Obe naši ekipi bosta prvo tekmo igrali na domačem igrišču. Žalčanke prva tekma čaka 6. ali 7., povratna 13. ali 14. septembra, medtem ko bodo Trebanjci prvo tekmo igrali 11. ali 12., povratno pa 18. ali 19. oktobra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.