Šport
141 ogledov

Slovenke še drugič za las morale priznati premoč evropski velesili

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Twitter/Rokometna zveza SLO
Slovenske rokometašice so izgubile generalko pred domačim EP.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izgubila zadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. V današnji tekmi za zaprtimi vrati v Laškem so bile od Slovenk boljše Hrvatice, ki so zmagale s 23:22 (12:9).

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so na četrtkovi prvi pripravljalni tekmi v dvorani Tri lilije proti južnim sosedam izgubile s 24:27. Tudi prva medsebojna tekma je bila zaprta za javnost, v petek pa so slovenske in hrvaške rokometašice opravile še skupni trening.

"Zelo sem zadovoljen s prikazanim na tej tekmi skozi celotno tekmo. Ne gre pozabiti, da je Hrvaška tretjeuvrščena reprezentanca z zadnjega evropskega prvenstva, ki ga je Slovenija zaključila po prvem delu. V zadovoljstvo nam je, da smo lahko trenirali in odigrali dve tekmi s Hrvaticami. Na njih smo krepili naš značaj, ekipo in povezave znotraj nje," je po današnjem obračunu dejal selektor Adžić in v isti sapi poudaril: "Korak, ki ga je naša reprezentanca naredila od četrtkove tekme z istimi tekmicami, nas lahko hrabri pred tekmovanjem, ki se začenja v petek. Verjamem, da si lahko izborimo napredovanje v drugi del tekmovanja in se tam znova srečamo z odlično Hrvaško."

V slovenski izbrani vrsti je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros s šestimi goli. Elizabeth Omoregie in Tamara Mavsar sta prispevali po tri, Tina Klemenčič, Nina Zulić, Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero po dva, Nataša Ljepoja in Barbara Lazović pa po en gol.

Pred slovensko reprezentanco je prosta nedelja. Priprave bo nadaljevala v ponedeljek v Laškem, po torkovem popoldanskem treningu pa se bo preselila v Rimske Toplice, kjer bo bivala v času nastopov v prvem delu prvenstva stare celine.

Slovenija se bo v skupinskem delu evropskega prvenstva v celjski dvorani Zlatorog najprej pomerila z Dansko (4. november), nato sledita dvoboja s Švedsko (6. november) in Srbijo (8. november). V drugi del tekmovanja, ki bo v Ljubljani, se bodo uvrstile najboljše tri izbrane vrste, zadnjeuvrščena pa bo izpadla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.