Šport
32 ogledov

Slovenke še ne razmišljajo o Ljubnem

špela rogelj tiskovna konferenca Katarina Ponjavić
Glavni trener Stane Baloh je upravičeno zadovoljen s predstavami slovenskih smučarskih skakalk.

"Lahko sem zelo zadovoljen s trenutnim stanjem, saj se kar pet naših tekmovalk redno uvršča med dobitnice točk na tekmah za svetovni pokal," je trenutno stanje v ženski skakalni reprezentanci opisal glavni trener Stane Baloh.

"Vražje" Slovenke že nekaj let sodijo med najboljše reprezentance v ženskem svetovnem pokalu v smučarskih skokih, pod vodstvom Baloha pa so v letošnji sezoni naredile še korak naprej. "Še vedno imamo veliko možnosti za napredek. Lahko naredimo še korak naprej, a moramo še naprej kakovostno trenirati in popraviti napake, ki se nam še vedno dogajajo. V nadaljevanju svetovnega pokala bo ekipa bolj ali manj enaka, o domačih tekmah na Ljubnem pa trenutno spoh nimamo časa razmišljati," je pojasnil Baloh.

V Oberstdorfu zapravila priložnost

Trenutno je najbolj "vroče" ime med Slovenkami Špela Rogelj, ki zaseda četrto mesto v skupnem seštevku: "Z zadnjo tekmo v Oberstdorfu ne morem biti preveč zadovoljna, saj sem zamudila lepo priložnost ta vrhunsko uvrstitev. Žal se mi ni izšlo. Sem bila pa veliko bolj sproščena kot na Japonskem, kjer mi je bilo zaradi izgubljenih smuči res težko. Počasi se bližajo domače tekme na Ljubnem, ki pa se jim bomo povsem posvetili šele čez dva tedna."

Skupno osmo mesto trenutno drži Maja Vtič, ki meni, da ima še nekaj rezerv: "Sezona je solidna, a skoki še niso na vrhunskem nivoju. Nekatere zadeve moram še izboljšati in upam, da mi bo to čimprej uspelo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.