Šport
21 ogledov

Slovenke v Fedu z Nemkami

Srebotnikova, Hercogova in kolegice bodo igrale z Nemkami. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V Parizu so izžrebali pare pokala federacij, osrednjega ekipnega tekmovanja v ženskem tenisu. V bobnu je bila tudi Slovenija, ki se bo v prihodnji sezoni pokala Fed v svetovni skupni dva merila z Nemčijo.

Na prizorišču odprtega teniškega prvenstva Francije, turnirja za grand slam Roland Garros, so izžrebali pare prvega kroga dvobojev, ki bodo na sporedu 5. in 6. februarja prihodnje leto. Slovenke bodo igrale z Nemkami. Imele vodo prednost domačega terena, saj bo februarski obračun z Nemkami doma, v Sloveniji. Za zdaj bo slovenska ekipa ostala nespremenjena, v njej pa bodo najboljše igralke ta hip Polona Hercog, Maša Zec Peškirič in nekdaj prva dama slovenskega ženskega tenisa Katarina Srebotnik. Kapetan ekipe Iztok Božič še ni izbral četrte tekmovalke. Za mesto v ekipi je tako še odprt boj. V igri za nastop pod slovensko zastavo je Andreja Klepač, ki pa ima v tem trenutku močni tekmici tudi v Tadeji Majerič in Dalili Jakupovič.

Slovenska ženska teniška reprezentanca je od letos nova članica 16-članske svetovne skupine pokala Fed. Varovanke Iztoka Božiča so namreč aprila v kvalifikacijah v Mariboru premagale Japonsko s 4:1, kapetan ekipe je prepričan, da v dvoboju s Slovenkami glede na prikazano nobena od nasprotnih ekip ne more biti favorit. "Nastop v ekipi so si prislužile Maša, Polona in Katarina, o četrti pa se bo odločalo v naslednjih šestih mesecih na podlagi njihove igre, pripravljenosti, rankinga in rezultatov," je dejal Božič.

"Ta ekipa je sposobna celotnemu teniškemu svetu otežiti pot do zmage. Nihče proti nam ni favorit sploh, če igramo doma. Sicer pa bo zelo težak zalogaj za nas kot tudi za Nemke," napoveduje Božič. Ni še znano, kje bo prizorišče bojev. "Igra se februarja, ko dekleta pridejo s hitre podlage, zato je treba biti zelo previden pri izbiri podlage. Imamo več kot dovolj časa. Upam, da se bomo še ta mesec odločili, potem je stvar na teniški zvezi ali organizatorju, da to podlago tudi zagotovi," je še dejal kapetan.

Pokal Fed, pari:

– svetovna skupina 1:
Italija – Avstralija
Rusija – Francija
Slovaška – Češka
Belgija – ZDA

– svetovna skupina 2:
Španija – Estonija
Nemčija – Slovenija
Kanada – Srbija
Švedska – Ukrajina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.