Šport
33 ogledov

Slovenke za obstanek s Francijo

Polona Hercog OP Avstralije Reuters
Mednarodna teniška zveza (ITF) je na sedežu v Londonu opravila žreb parov za tekmovanje v pokalu Fed. Slovenska dekleta pod vodstvom kapetanke Maje Matevžič bodo za obstanek v svetovni skupini gostovala v Franciji. Dvoboj bo 21. in 22. aprila.

Za Slovenijo, ki ni bila uvrščena med nosilce, je to najtežji možni žreb, saj so bile Francozinje, dvakratne zmagovalke pokala Fed v zadnjih petnajstih letih, postavljene kot najvišje rangirana reprezentanca. Žreb je hkrati določil, da bo tekma v Franciji. "Žreb ni najbolj ugoden, vendar je vsaka reprezentanca premagljiva. Mislim, da bo veliko odvisno od tega, v kakšni formi bodo naše igralke konec aprila. V ekipo bom povabila tudi Katarino Srebotnik," pravi kapetanka Slovenije Maja Matevžič.

Francija je enako kot Slovenija v začetku februarja igrala v drugi svetovni skupini, a medtem ko so varovanke Matevžičeve rezultatsko gladko klonile na Japonskem, so Francozinje tesno z 2:3 izgubile na gostovanju v Bratislavi proti izjemno močni postavi Slovaške. Francijo so zastopale Pauline Parmentier (59. igralka na lestvici WTA), Virginie Razzano (103.), Alize Cornet (115.) in Kristina Mladenovic (147.). Slovenija ima od omenjenih višje uvrščeno le Polono Hercog (36.), Petra Rampre je 171., Nastja Kolar 272. in Andreja Klepač 330.

Ostali pari za obstanek v svetovni skupini so Švica – Belorusija, Švedska – Velika Britanija in Argentina – Kitajska. Za obstanek oziroma napredovanje v prvo svetovno skupino se bodo merile Ukrajina – ZDA, Japonska – Belgija, Španija – Slovaška in Nemčija – Avstralija, polfinalisti pokala Fed pa so Rusija – Srbija in Češka – Italija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.