Šport
25 ogledov

Slovenke za slovo vzele bron

london olimpijska proga 2011 urša kragelj Nina Jelenc
Slovenske kajakašice na divjih vodah Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak so na svetovnem prvenstvu v Pragi osvojile bronasto kolajno v ekipni vožnji. Zmagale so Čehinje pred Nemkami.

Ko je že kazalo, da bo slovenska kajakaška ekipa na prvenstvu v Troji ostala brez vidnejšega dosežka, so za ekipno kolajno v predzadnji odločitvi letošnjega tekmovanja poskrbele Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak. Slednja s to tekmovalno postavitvijo še ni imela izkušenj, saj je v vožnji posameznic, kjer je bila proga postavljena nekoliko lažje in bolj odprto, izpadla v kvalifikacijah.

Kragljeva in Terčeljeva sta danes dopoldan že vozili tudi polfinale in ostali brez elitne deseterice, jima je pa dopoldanski del pokazal, kje je potrebno paziti. Slovenke so ob prihodu v cilj prevzele vodstvo, nato pa je veliko ostalih ekip delalo napake, na koncu pa sta bili hitrejši le ekipi domačink in Nemčije.

Majhna tolažba

"Ta kolajna je majhna tolažba, ki ogromno pomeni, žal ne nadomesti posameznega dosežka, a sem zelo vesela, da nam je uspelo odpeljati za kolajno, hkrati pa sem tudi presenečena in zadovoljna. Mislim, da smo z Ajdo dobile dobro ekipno konkurentko, ki lahko dobro nastopa tudi v tujini, ne samo na domačih tleh. Čeprav ni imela izkušenj s to progo, si zasluži pohvale, da je tako dobro odpeljala, tako da res super," je po ekipnem bronu povedala "kapetanka" Kragljeva.

Odličja je bila vesela tudi Terčeljeva, s 13. mestom najboljša slovenska posameznica tega prvenstva. "Super, da nam je uspela taka dobra vožnja, vsekakor se je lepo domov vrniti s kolajno v žepu. Ajda je uspešno nadomestila Nino Mozetič in upam, da bomo tudi v prihodnje kazale dobre vožnje," je dodala Terčeljeva.

Lepo darilo za rojstni dan

Najbolj vesela je bila prav gotovo Novakova, debitantka na svetovnih prvenstvih, ki se je dobro vključila v ekipo, danes pa odveslala kot izkušena tekmovalka. Lepšega darila za jutrišnji 20. rojstni dan si ni mogla želeti:

"Nekaj informacij od proge sem imela iz prve roke, od Urše in Eve, tako da sem se je lotila malo s spoštovanjem, nisem šla na glavo. Mislim, da sem dva dotika napravila jaz, tako da mi je malo žal, a lahko bi bilo tudi slabše. Na koncu sem zadovoljna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.