Šport
57 ogledov

Slovenke zaostale za pričakovanji

Teja Gregorin Saša Despot
Francoski biatlonki Marie Dorin Habert in Anais Bescond, po zgrešenem strelu ju je ločilo 11 sekund, sta se na najdaljši 15-kilometrski tekmi v Oslu veselili zlata in srebra na letošnjem svetovnem prvenstvu. Bron je z zaostankom 1:21 minute in zgrešeno tarčo več osvojila Nemka Laura Dahlmeier.

Slovenske tekmovalke so vnovič zaostale za pričakovanji. Petintridesetletni Teji Gregorin je uspel strelski nastop, z eno zgrešeno tarčo je njen učinek enak kot pri prvouvrščenih Francozinjah, a je nato v smučini v primerjavi s prvo izgubila 2:46 minute. Izkušena slovenska tekmovalka se je morala zadovoljiti s skromnim 23. mestom.

"Nisem več v tistih mladih letih," je v pogovoru za nacionalno televizijo po nastopu nekoliko slabši tekaški nastop razložila Gregorinova in dodala: "Škoda za tisti zgrešeni strel, a glede na prejšnjo tekmo mi je nastop na strelišču kar uspel. Borila sem se tudi na progi, se v zadnjem krogu držala Norvežanke, pred tem pa sem seveda nekaj izgubljala, a glede na pripravljenost sem taktično tekla dobro."

Daleč od nekdanjih uvrstitev je tudi Andreja Mali, ki je na strelišču pustila vsega dve minuti, z zaostankom 5:56,4 minute pa je bila 59. Anja Eržen je po štirih strelskih minutah pribitka zaostala 6:06 minute in bila z 62. mestom prav tako daleč od točk svetovnega pokala, saj ji je do 40. mesta zmanjkalo več kot dve minuti.

"Nisem narejena za to najdaljšo razdaljo, saj vem, da nisem najhitrejša, zato sem vedela, da moram biti čim boljša na strelišču," pa je po tekmi dejala Malijeva. Preveč je bilo zgrešenih tarč pri Erženovi: "Skušala sem se zbrati, a ni šlo."

Prvenstvo pa počasi daje junake tekmovanja. Francozinja Habertova, povratnica po porodu, je v četrtem nastopu osvojila četrto medaljo, prvo posamično zlato, skupaj z mešano štafeto pa že drugo. Tri medalje iz treh nastopov pa ima danes bronasta 22-letna Dahlmeierjeva, ki je slavila v zasledovanju. Majhno presenečenje je le srebro Bescondove. Tragična junakinja pa je Nemka Franiziska Hildebrnadt, ki je bila še na zadnjem vmesnem času na tretjem mestu, v končnici pa ritma ni zdržala in zdrsnila na peto mesto, saj jo je prehitela tudi Čehinja Veronika Vitkova, ki je bila od brona oddaljena pet sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.