Šport
58 ogledov

Slovenki boljši od sester Williams

Venus, Serena Williams Profimedias
Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta na turnirju WTA v Rimu z nagradnim skladom 2,4 milijona evrov ugnali sestri Williams.

Za zmago nad Sereno in Venus Williams, ki sta v Rimu v tekmovanju dvojic nastopili s povabilom organizatorja, sta slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač potrebovali le uro in 15 minut.Dvoboj sta zanesljivo dobili s 6:1 in 7:5.

"Dvoboj sva odigrali dobro. Osredotočili sva se nase in na najino igro, ne glede na to, da sta bili nasprotnici sestri Williams. Vemo, da gre za odlični igralki, ki sta v preteklosti običajno turnirje, na katerih sta nastopili, tudi osvojili. Veseli sva, da nama ju je uspelo premagati, a to je šele prvi krog in potrebno se je osredotočiti naprej," je po zmagi dejala Srebotnikova.

"To je res lepa zmaga. Nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva, saj nasprotnici že dlje časa nista nastopili v dvojicah. Vedeli sva, da ju lahko premagava, a da bo to zelo težko. Po lahko dobljenem prvem nizu, ko sta nasprotnici naredili preveč napak, sva v drugem nizu nadaljevali odlično in povedli s 3:1 in 4:2, a sta naju sestri Williams ujeli in izenačili na 4:4 in 5.5. Ko je že kazalo, da bo dvoboj težko dobiti, sva se zbrali in v zadnjih dveh igrah pokazali zares dobro igro in zmagali," pa je dvoboj s slavnima sestrama opisala Klepačeva.

V drugem krogu slovensko navezo čakata drugi nosilki, Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarova, ki sta bili v uvodnem krogu prosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.