Šport
25 ogledov

Slovenki evropski prvakinji

Tina Mrak, Teja Černe Reuters
Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na prvenstvu v jadranju, ki se je končalo v danskem Arhusu, postali evropski prvakinji v razredu 470.

Zmagovalki odprtega EP sta Novozelandki Jo Alleh in Polly Powrie (19 točk), drugi sta bili Mrakova in Macarolova (45), tretji pa Američanki Anne Haeger in Briana Provancha (49).

V regati za medalje sta Slovenki končali na tretjem mestu, pred njima sta v cilj prijadrali Haegerjeva in Provancha ter Alehova in Powriejeva.

Evropski podprvakinji sta postali Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (51), ki sta bili skupno četrti, na tretjem mestu v evropski razvrstitvi pa sta bili Britanki Sophie Weguelin in Elidith McIntyre (57), skupno peti.

''Dekleti trdo delata že kar nekaj časa in ves čas sem verjel, da s časom in delom pridejo tudi rezultati. Jadralni razred 470 dobro poznamo, vemo, kaj se dogaja, vemo, kaj moramo in česa ne smemo. Po lanskem evropskem prvenstvu je bilo samo vprašanje časa, kdaj bosta Tina in Veronika prebili led in zdaj sta ga. Mislim, da ni bilo enostavno, to je bil eden težjih tednov v regatnem času za vse in tisti, ki je imel dovolj volje, moči in motivacije, je to tudi zmogel in kronal z rezultatom. Ni bilo enostavno, imeli smo težke pogoje, še posebej boj z Američankama, ki nista ravno prijateljici in tudi prav je tako. Mislim, da nam je DSQ samo pomagal pri tem končnem uspehu,'' je povedal trener posadke Tomaž Čopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.