Šport
230 ogledov

Slovenki izjemni na začetku SP

Veronika Macarol Tina Mrak razred 470 jadranje Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski jadralki sta odlično odprli nastope na svetovnem prvenstvu.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta svetovno prvenstvo olimpijskega dvoseda 470 v Solunu v Grčiji začeli s tretjim mestom v prvem plovu ter dveh zmagah v naslednjih dveh plovih, kar jima je po prvem dnevu prineslo skupno drugo mesto. Po prvem dnevu vodita Britanki Hannah Mills in Eilidh Mcintyre.

"Danes smo imeli zelo lepe pogoje za jadranje, vetra okoli 13 vozlov. Opravili smo tri regate kvalifikacij in zabeležili sva tretje, prvo, in prvo mesto. S prvo regato zaradi slabšega starta nisva najbolj zadovoljni, vendar sva se v prvi stranici v veter prebili v ospredje, z vetrom pa nisva najbolje odvozili. Drugo regato sva startali zelo dobro in bili celotno regato v ospredju, v tretji regati spet malo slabši start, vendar sva taktično zelo dobro odvozili, predvsem pa sva zadovoljni z vožnjami v krmo. Pred nami je še dolg teden regat. Jutri nas čaka še en dan kvalifikacij z dvema regatama," sta sporočili Mrakova in Macarolova-

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.