Šport
31 ogledov

Slovenki pred zadnjo predajo vodili

Anamarija Lampič, Katja Višnar EPA
Slovenski smučarski tekačici Katja Višnar in Anamarija Lampič sta v ekipni sprinterski tekmi svetovnega pokala v olimpijskem Pyeongchangu v prostem slogu zasedli peto mesto.

Slovenki sta na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal še pred zadnjo predajo vodili, na koncu pa za 14 sekund in 46 stotink zaostali za zmagovalno ekipo Švedske. Pred Slovenijo so se uvrstile še Norveška in dve ekipi ZDA. Nastopilo je 15 ekip.

Tokrat je svoje delo bolje opravila Katja Višnar, ki je zadnjo predajo opravila kot prva, a je nato Anamariji Lampič, zmagovalki petkove posamične tekme, zmanjkalo moči, tako da je poslabšala uvrstitev.

"Sva zadovoljni, a morale bi biti na stopničkah. Žal se jaz danes res nisem počutila dobro, imela sem težke noge in enostavno ni šlo. Ko te enkrat zabije, te zabije in ne gre. Morda je bila to tudi malce posledica petkove tekme, res je bilo težko. Tudi proga je težka in zato se utrujenost pozna še bolj, razlike pa so še večje," je povedala Lampičeva, ki je potrdila domnevo, da so vse ekipe zaradi težke proge začele malce počasneje.

"Prva predaja je res šla zelo počasi, že pri drugi pa so se začele delati razlike. Punce so se kar zapodile, moram reči, da sem vseh šest predaj tekla skoraj na polno," je še dejala Kranjčanka, ki po tekmi ni pozabila niti na vrhunsko oskrbo v Južni Koreji, čeprav je bil naš tabor številčno kar oslabljen: "Imeli sva vrhunske smuči, hvala serviserjem, ki so se res potrudili. Smo res majhna ekipa, fantje so morali veliko delati, pomagal je tudi glavni trener Stefano Saracco, ker imamo samo dva serviserja. Tudi Alenka Čebašek je bila danes del ekipe kot maser, ker drugače ni šlo."

Kljub manjšemu nezadovoljstvu po petemu mestu pa 21-letnica Južno Korejo in generalko pred olimpijskimi igrami zapušča dobre volje: "Sem zelo vesela, Korejo bom ohranila v zelo dobrem spominu, hkrati pa je to tudi odlična motivacija za naslednje leto, ko bodo na sporedu olimpijske igre," meni Lampičeva in dodaja, da bo ekipa zagotovo pred olimpijskimi igrami več časa posvetila tudi samemu prilagajanju na časovno razliko: "Na razliko se sploh nismo privajali, spat smo hodili ob treh ponoči, spali smo do 12. ali 13. ure. Delamo se, kot da smo doma."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.